Hoşgeldiniz  

Antalya’da Türk Bayraklı Yürüyüşe Hazırlanıyor

SEMİH KÖKEN | 11 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim İş gibi 70’e yakın sivil toplum örgütünün oluşturduğu ‘Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu, Muratpaşa Belediyesi’nin öncülüğünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 28 Ekim’de saat 19.00’da, Konyaaltı varyattan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek fener alayı düzenleyecek. Yürüyüş için, “Atatürk cumhuriyetine ve şanlı bayrağımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz” çağrısında bulunuldu. Platform, Suriye’nin Kobani kentinde YPG-PYD ile IŞİD arasındaki çatışmaları protesto etmek amacıyla ülkenin birçok noktasında çıkarılan olaylarda Türk bayraklarının ve Atatürk bütslerinin yakılması nedeniyle, Cumhuriyet Bayramı’nın her zamankinden daha da fazla önem kazandığına dikkati çekti.

Düzenlenecek fener alaylı ve yürüyüşe ilişkin bilgi veren Platform sözcüsü Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, ülkemiz ve ulusumuzun Cumhuriyet tarihinin en zor günlerinden geçtiğini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurduğumuz Cumhuriyetimiz ve halkımızın etnik ve dinsel temelde birbirine düşürülmek ve ayrıştırılmak istendiğini söyledi.

Daş, “Bugün Cumhuriyet Bayramı her zamankinden daha da fazla önem arz etmektedir. Geçmişte olduğu gibi yaklaşan bu bayramda da, Antalya halkı başta olmak üzere, tüm kurumlarımızla birlikte hem Antalya’ya hem de ulusal bayramımıza sahip çıkacağımızı göstermek için bir araya gelme çağrısı yapıyoruz. Antalya halkının, biz demokratik kitle örgütlerinden beklentileri de bu yöndedir” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle