Hoşgeldiniz  

ANTALYADA SEÇİM SÜRECİ

SEMİH KÖKEN | 06 Ağustos 2014 | Antalya Haber A- A+

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Av.Mustafa Köse seçim çalışmaları kapsamında Demre, Finike ve Kumluca’da çeşitli etkinliklere katılırken ne MHP nede CHP tabanının çatı adaydan memnun olmadığını söyledi.

CHP ve MHP tabanının “parti içinde bizim hiç mi değerimiz yoktu aday gösterecekti de Ekmeleddiin bey aday gösterildi?” şeklinde kendi kendilerine sorduğunu dile getiren İl Başkanı Mustafa Köse, “MHP ve CHP tabanının çatı adaydan memnun olmadıklarını duyuyoruz. Bunu sohbet ettiğimiz zamanda insanlar net şekilde ifade ediyor. CHP ve MHP Ekmeleddin İhsanoğlu’nu kendilerinden görmüyorlar. Tamamen bir projenin ürünü olarak getirilerek Erdoğan’ın karşısına çıkarılmış görünüyor. Yani, MHP’nin içinde aday yok muydu? CHP’nin içinde hiç değeri yok muydu? Bunların hiçbirine neden güvenilmedi de dışarıdan birisi getirildi? Türkiye’ye Fransız, İstiklal marşına ve bu ülkenin değerlerine Fransız, senelerdir Türkiye’nin dışında yaşayan, Türkiye’deki gelişmeleri takip etmediği gibi bizim değerlerimiz noktasında da hassasiyeti olmayan bir isim getirilerek aday gösterildi. Kimler tarafından çıkartıldığı bile belli olmayan birisine oy verilmesi isteniyor. Halkımızın 10 Ağustos’ta sağ duy ile hareket edeceklerine inanıyorum. Milletin iradesi galip gelecektir. Her türlü kirli ittifakı milletin iradesi bozacaktır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir olgusu bir kez daha sandıkta tezahür edecektir” ifadelerini kullandı.

İSTİKLAL MARŞIMIZI BİLMEMESİ ÇOK ACI

Halk tarafından Cumhurbaşkanı adaylarının mercek altında alındığını dile getiren AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse AK Parti’nin avantajının Recep Tayyip Erdoğan’ın karizması, bilgisi, kültürü bu memlekete kazandırmış olduğu işler olduğunu belirtirken şunları söyledi; “ Bundan sonra yapacak olduğu hizmetler vatandaşımızda oluşmuş olan bir kanaat diğer adayların hiçbirinde yok. Dolayısıyla bizim anlatabileceklerimiz çok daha fazla. Karşı adayların “meziyetlerinin yavaş yavaş ortaya çıkıyor olması da” Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar doğru bir isim olduğunu birkez daha vatandaşımıza gösteriyor. Başbakanımızın karşısında aday olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İstiklal Marşı’nı bile bilmemesinin acı bir durum olduğunu hep birlikte gördük. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı dizelerini, Çanakkale şehitlerine yazılmış şiir olarak nitelendirdi. Özür dilemesi beklenirken işi başka yerlere çekmeyi tercih etti. İstiklal Marşımızı bilmiyor olması da son derece acı bir durum.”

CHP – MHP TABANI SUKUTU HAYALE UĞRADI

İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “Seçmene birilerini bir adayı dayatırsanız seçmen onu kabul etmez, bünye onu kaldırmaz. Ve bir takım mihraklar tarafından ortaya çıkarıp birilerini getirip aday yaparsanız samimi olan seçmen ve taban da buna tepki gösterir. Aslına bakarsanız MHP ve CHP’nin kendi içlerinden aday çıkaramamış olması ve kendi partilerine mensup bir aday bulayamayarak, çatı aday noktasında birleşerek Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkarmış olmaları en çok kendi parti tabanlarında tepki bulmuştur. Bugün Ekmeleddin ihsanoğlu’nu aday gösterenler de pişman olmuş durumdalar. Çünkü İstiklal Marşı’nı bilmeyen bir Cumhurbaşkanı adayını gören CHP ve MHP tabanı da sükutu hayale uğramıştır” dedi

 

1 (7) 1 (1) 1 (3) 1 (6)

Antalya’daki seçim çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan İl Başkanı şöyle konuştu; “Antalya seçmeni Recep Tayyip Erdoğan’a karşı teveccühü olduğunu söyleyebilirim. Biz hep Antalya’da birinci parti olmak istiyoruz. Yani rakiplerimiz ne kadar oy alıyorsa bizde onlardan bir puan önde olmamız gerekiyor. Dolayısıyla biz önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde daha fazla puan alarak güçlü bir desteği Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a göndermek istiyoruz. Bu noktada çalışmalarımız var. Kamuoyunda çalışmaların bu şekliyle seçime kadar devam etmesi temenni ediyoruz. Antalya’ya baktığınız zaman dünyanın gözünün önünde olduğu bir şehir ve buradaki her gelişme bırakın Türkiye’yi dünyadan anında izleniyor. Bu anlamda herkesin diğer adaya karşı saygılı olduğu seçim çalışmasının yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda da hakikaten şehirde bir sükunet hakim böyle devam etme temennisinde bulunmak istiyorum

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle