Hoşgeldiniz  

Antalya’da özel hastane şoku

SEMİH KÖKEN | 06 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da geçirdiği kaza sonucu tedavi için ambulansla hastaneye kaldırılan 13 yaşındaki ilköğretim 8’inci sınıf öğrencisi Kazakistan kökenli Aybek Karimova, 8 saat içinde 3 hastane gezdi. Talihsiz gencin ayağı, arka arkaya sevk edildiği üçüncü hastanede alçıya alındı.

İddiaya göre Muratpaşa İlçesi’nde cuma günü 16.30 sıralarında meydana gelen kazada, Aybek Karimova’ya Milli Egemenlik Caddesi’nde karşıdan karşıya geçerken elektrikli bisiklet çarptı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Karimova tedavi edilmek üzere özel bir hastaneye kaldırılırken, yakınlarına da bilgi verildi. 

Özel hastanede ilk tedavisi yapılan Karimova’nın, çekilen film sonucu sağ bacağının kasık bölgesine yakın kısmında kırık olduğu ve platin takılması gerektiği, bunun da 4 bin 500 TL masrafı olduğunun söylendiği ileri sürüldü. Aybek Karimova’nın babası Türk asıllı Abdulgafur İdin, parayı veremeyeceğini belirtince tedavi edilmesi gereken Karimova’nın hastanenin acil servisinde sedye üzerinde yaklaşık 4 saat bekletildiğini, kendisine 215 TL tutarında belge imzalattırıldıktan sonra bir başka hastaneye sevk ettiklerini savundu.

TEDAVİ DEVLET HASTANESİNDE

İdin, ambulansla bu kez bir kamu hastanesine gönderilen Karimova’nın sedye üzerinde tedavi beklerken burada da iki doktor arasında tartışma çıktığını, ardından hastanın başka bir ambulansla bu sefer Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’ne gönderildiğini iddia etti. Aybek Karimova, kazadan 8 saat sonra, üçüncü hastane olan Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi görebildi ve sağ ayağı alçıya alınarak yatırıldı. 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle