Hoşgeldiniz  

Antalya’da koronavirüs vaka sayısı arttı

Semih Köken | 21 Şubat 2021 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da koronavirüs vaka sayısı arttı

Sağlık Bakanlığı tarafından 8- 14 Şubat tarihleri arasında açıklanan verilere göre kent genelinde 100 binde 78.20 kişi olan vaka sayısı, 13- 19 Şubat arasında 100 binde 87.15’e yükseldi.

Antalya'da koronavirüs vaka sayısı arttı

Antalya haber…Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz hafta 100 bin kişide rastlanan koronavirüs vaka oranlarını yayımladı. Yayımlanan Türkiye haritasına göre, 81 il içinde ilk 20 arasına giren Antalya’da geçen haftaki vaka rastlanan kişi sayısı toplamı 2 bin 221 kişi oldu. Bu sayıya göre ise 2 milyon 548 bin 308 nüfusu olan Antalya’nın 100 bin kişide vaka görülen kişi sayısı ise 87.15’e yükseldi.

Sağlık İl Müdürlüğü verilerine göre 13- 19 Şubat tarihleri arasındaki bir haftalık dönemde Antalya ili PCR (+) pozitif vaka sayısı 2 bin 221 kişi olurken, günlük vaka sayısı ortalaması ise 317 kişi olarak hesaplandı.

Tabloya göre son bir haftadaki test yapılan kişilerde koronavirüslü kişi sayıları şöyle:

“13 Şubat Cumartesi 343 kişi. 14 Şubat Pazar 262 kişi. 15 Şubat Pazartesi 255 kişi. 16 Şubat Salı 431 kişi. 17 Şubat Çarşamba 295 kişi. 18 Şubat Perşembe 344 kişi. 19 Şubat Cuma 291 kişi.”

Bu sayılara göre Antalya’nın bir önceki haftaya göre günlük vaka sayısı ortalaması, toplam vaka sayısı ve 100 bin kişideki vaka sayısı da yükseldi. Vaka sayıları yüksek illerde İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla ek tedbirler alınırken Antalya’da bu kapsamda yeni bir ek tedbir kararı ise bulunmuyor.

Koronavirüs haritasında ‘mavi’ kategoriye geçen illerde kısıtlamalar kalkacak!

Herkesin merak ettiğini normalleşme sürecinin detayları belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada vaka sayılarının ortalamalarına göre illeri mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renkle kategorize edeceklerini belirtti.

Koronavirüs haritasında 'mavi' kategoriye geçen illerde kısıtlamalar kalkacak!

Çarşamba günü yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müjdeyi açıkladı. Mart ayı itibariyle kademeli normalleşmeye başlanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İllerimizi düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Restoran kafeler için yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma kısıtlamasını illerdeki duruma göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları sonrası herkes ‘Hangi ilde kısıtlamalar kalkacak?’ sorusuna yanıt ararken, normalleşme planını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca detaylarıyla anlattı.

MAVİ RENGE GEÇEN NORMALLEŞECEK

Sabah Gazetesi’nin bugünkü manşetinde yer alan habere göre, gazeteci Okan Müderrisoğlu’na önemli açıklamalarda bulunan Koca, ‘normalleşme haritasında’ illerin risk durumuna göre ‘mavi, sarı, turuncu ve kırmızı’ olmak üzere 4 renge ayrılacağını söyledi.

Vaka sayısı ortalamalarına göre düşük riskli iller ‘mavi’, orta riskli olanlar ‘sarı’, yüksek riskli olanlar ‘turuncu’, çok yüksek riskli iller ise ‘kırmızı’ renk ile gösterilecek.

MAVİ KATEGORİ

Şu anda Hakkari ve Şırnak’ın ‘mavi’ kategoride yer aldığını belirten Bakan Koca, rengi ‘mavi’ olan ilde restoranların açılmasının ve sokak kısıtlamalarının kaldırılmasının mümkün olacağını söyledi.

RENKLER VAKA SAYILARINA GÖRE BELİRLENECEK

Her hafta açıklanacak tabloda illerin risk renginin de yer alacağını açıklayan Koca, vaka sayısı yüz binde 10’un altındakiler mavi, 11-35 sarı, 36-100 turuncu ve 100’ün üzerindeki yerler kırmızı renkle gösterileceğini ifade etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle