Hoşgeldiniz  

Antalya’da İsrail Protestosu

SEMİH KÖKEN | 08 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

Akdeniz Dayanışma Platformu(ADAP) öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla yaklaşık 200 kişi Kazım Özalp Caddesi(Kapalı yol) havuz başında toplandı. Çeşitli dövizlerin açıldığı eylemde sık sık sloganlarla İsrail protesto edildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, Mescid-i Aksa’nın insanlığın ortak mirası olduğunun altını çizdi.

Mescid’i Aksa’nın 1967 yılından beri ilk kez İsrail tarafından kapatıldığını ve saldırı yapıldığını ifade eden Yıldırım, “İsrail’in saldırısını kınıyoruz. İsrail ateşle oynuyor. Bunun farkına varmalı. Aksi halde kendi tutuşturduğu fitne ateşinde yanacağı konusunda uyarıyoruz” dedi.

İsrail’in kendilerini yeni bir Mavi Marmara gemisi gönderme mecburiyetinde bırakmadan Mescid-i Aksa’yı açması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “Müslümanlar Mescid- Aksa’dan dışarı çıkıldı. 1920’lerde Sütçü İmam cuma günü mescide geldiğinde Maraş’ın kalesinde Fransız bayrağı görür. Cemaate bu bayrak buradan ininceye kadar cuma namazı farz değildir. Dünya alimlerinden siyasi bir fetva bekliyoruz. Mescid-i Aksa açılıncaya kadar, onuru kurtarılıncaya kadar cuma namazlarının gözden geçirilmesini istiyoruz. Mescid-i Aksa bizim onurumuzdur. Açılıncaya kadar yetkililer en kısa zamanda alınacak karar neyse alınsın. Biz mescidin kilitli kalmasına tahammül edemeyiz. Bunun bedelini ödemeye hazırız. Bu sıradan bir mescid kapatması değil onurumuzun ayaklar altına alınmasıdır” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre daha atan grup olaysız dağıldı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle