Hoşgeldiniz  

Antalya’da Cumhuriyet coşkusu

Semih Köken | 29 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92’nci yıldönümü Antalya’da coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Antalya Valiliği’nde Muammer Türker, 3’üncü Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ve MHP Milletvekili Mehmet Günal’ın tebrikleri kabulüyle başladı.

Hem Antalya Valiliği makamındaki tebriklerin kabulüne hem de Cumhuriyet Caddesi’ndeki törenlere CHP’den hiçbir milletvekili katılmadı. Antalya Valiliği’ndeki tebrikleri kabulün ardından saat 10.00’da Cumhuriyet Caddesi’ndeki törene geçildi. Vali Türker, Tuğgeneral Kaya ve Başkan Türel, askeri araçla halkın bayramını kutladı.

YEDİ BÖLGEDEN HALK DANSLARI

Tören alanına girişlerde polis ekipleri tarafından herkes kontrolden geçirildi. Birçok ailenin çocuklarıyla beraber Türk bayraklarıyla katıldığı törende askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı ile Türk bayrağı göndere çekildi. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı da okundu. Öğrenciler tarafından Cumhuriyet şiirlerinin okunduğu törende, Hanım Ömer Çağıran İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ilgiyle izledi. Ardından Türkiye’nin yedi bölgesinden halk dansları gösterisi sunuldu.

TURİSTLER DE TÜRK BAYRAKLARIYLA KUTLADI

Askeri birlikler, öğrenciler, resmi ve özel kuruluşların Türk bayraklarıyla gerçekleştirdiği geçit töreni sırasında duygulanan ve gözyaşlarını tutamayanlar oldu. Tören alanında bazı turistlerin de ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet coşkusuna katılmaları dikkat çekti.

Törende konuşan Vali Muammer Türker, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda büyük bir dönüşüm içine girdiğini belirterek, 92 yılda büyük hamleler gerçekleştiren ve önemli başarılara imza atan milletimizin oynanan tüm oyunlara rağmen birlik ve beraberlik ruhu ve sağduyusuyla her dönem olduğu gibi sıkıntıların üstesinden geleceğini söyledi.

TÜRKİYE İLHAM KAYNAĞI

Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyanın saygın ve güçlü ülkesi olması yolunda emin adımlarla ilerleyeceğini kaydeden Vali Türker, “Biz biliyoruz ki Türkiye içinde bulunduğu coğrafyada, demokrasi ve insan haklarına saygılı duruşuyla ilham kaynağıdır. Çevresinde yaşanan zulümlere gösterdiği duyarlılık ve yardımsever tavrıyla lider konumdadır. Ve bu sorumluluğunu cumhuriyetten güç alarak yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle