Hoşgeldiniz  

Antalya’da buruk festival

SEMİH KÖKEN | 03 Ekim 2020 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da buruk festival
Antalya'da buruk festival
Antalya Altın Portakal Film Festivali bu akşam (3 Ekim) açılış töreniyle sinemaseverlerle buluşacak. Yekta Kopan’ın sunumuyla gerçekleşecek açılış töreni, Antalya Büyükşehir Belediyesi Televizyonu ve festivalin sosyal medya hesaplarından saat 19.30’dan itibaren izlenebilecek. Festivalde yer alan ulusal ve uluslararası yarışma filmlerinin gösterimleri “Yıldızların Altında” adı verilen üç açık hava sinemasında, salgın önlemleri gözetilerek yapılacak. Önlemler kapsamında, sosyal mesafeli oturma düzenindeki gösterim alanında ateş ölçümü yapılacak ve etkinlik boyunca maske takmak zorunlu olacak.

Yine açık hava sinemalarında uzun ve kısa metraj ile belgesel film gösterileri gerçekleştirilecek, söyleşiler yapılacak. Festivalin idari direktörlüğünü geçen yıl olduğu gibi Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum’un yöneticiliğini ise Olena Yershova Yıldız yürütüyor.

On binlerce vatandaş akın akın gelecek

Gösteriler, söyleşiler ve diğer etkinliklere çok sayıda vatandaşın geleceğini ve bu etkinlikler sırasında pandemiyle mücadelede alınması gereken kuralların bir çoğunun kenara atılacağını belirten vatandaşlar yaptıkları yorumlarda festivalin ertelenmesinin daha doğru ve etik olacağını belirttiler.

Yapılan yorumlarda ölümcül covid-19 salgınının şiddetli yayılım gösterdiği böylesine riskli bir dönemde binlerce kişiyi bir araya getirecek etkinliklerin gerçekleştirilmesinin doğru olmadığı vurgulanıyor. Öte yandan yine covid-19 nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Servisi’nde yaşam mücadelesi veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in durumu ortadayken, ‘Festival’ adı altında renkli bir organizasyonun ısrarla gerçekleştirilmesi konusunda eleştiriler yapılıyor.

“Başkan Azrail’le savaşta, kurumu festival derdinde”

Sosyal medyada yer alan yorumlarda ülkenin ve tüm kurumların ekonomik darboğazdan geçtiği böylesine sıkıntılı bir dönemde festival için devasa bir bütçenin harcanmasının da doğru bulunmadığı ifade edildi. Hem ölümcül covid sorunu varken hem de Başkan Böcek yaşam savaşı verirken buruk bir hale gelen festivalin büyük bir bütçeyle gerçekleştirilmesinde ısrar edilmesi de eleştiriler arasında yer aldı. Yapılan yorumlarda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu ısrarının nedeninin açıklanması istendi. Yorumlarda, ‘Belediye Başkanı Muhittin Böcek ölümle yaşam arasındaki bir çizgide mücadele verirken, başındaki kurumun ‘Festival’ yapmasının hiç de etik olmadığı’ dile getirildi.

“Devasa bir bütçeyi harcamaktaki ısrar neden?”

Kimi vatandaşlar da, festivalde alınacak covid-19 önlemlerinin göstermelik olmaktan öteye gidemeyeceğini belirterek, “Belediye, on binlerce vatandaşın bulaş riskinin arttığı ortamlarda birbirinden 2 metre uzak kalmasını nasıl garanti ediyor?’ sorusunu sordular.

Festivalin, ölümcül salgın ve başkanın riskli sağlık durumu nedeniyle ertelenmesinin veya çok küçük çapta gerçekleştirilmesinin çok daha etik olacağının altı çizilen yorumlarda, “Böylesi riskli bir ortamda festival mi yapılır? Tüm bunların yanı sıra, zaten buruk ve endişeli bir ortamda yapılacak festivale neden bu kadar para harcanıyor? Bu paralar Türk milletinin cebinden çıkıyor” denildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle