Hoşgeldiniz  

Antalya’da ‘Bitki Islahı Proje Pazarı’ düzenlendi

Semih Köken | 05 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

AKDENİZ Üniversitesi, AKİŞMER Teknoloji Transfer Ofisi, BİSAB ve ATSO işbirliği ve TÜBİTAK desteğiyle Bitki Islahı Proje Pazarı (BIPP) düzenlendi.

I. Uluslararası Bitki Islahı Kongresi ve EUCARPIA – Yağ ve Protein Bitkileri Bölümü Konferansı ve aynı alanda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Araştırma Enstitüleri ve üniversitelerden gelen ıslah projeleri, firmalarla buluştu. Yapılan ikili görüşmelerle Ar-Ge işbirlikleri için ilk adımlar atıldı. BİSAB Başkan Yardımcısı Dr. Vehbi Eser’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, proje sahiplerinin sunumları ve poster bildiri alanında yapılan ikili görüşmelerle devam etti.

AKİŞMER TTM Merkez Müdürü Prof. Dr. Ayşe Boztosun’un başkanlığında ıslahçı hakları ve üniversite sanayi işbirliğiyle ilgili yapılan panel ile Araştırma Enstitüleri, üniversiteler, kurum ve firma temsilcileri geliştirmiş oldukları çeşitlerin ulusal ve uluslararası nasıl koruyabilecekleri ve ortak projeler geliştirme konularında bilgilendirildi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ayşe Boztosun, Akdeniz Üniversitesi’nin ilk proje pazarı özelliği taşıyan Bitki Islahı Proje Pazarı ile ulusal ve uluslararası bitki ıslah çalışmalarının sergilenmesinin, ıslah faaliyetlerinin geliştirilmesinin, ıslah ve proje temelli uzun vadeli işbirliklerin temelinin atılmasının, tarım sektörünün yüksek katma değerli üretim yapabilmesinin amaçlandığını söyledi.

Proje sahiplerinin sunumlar ve poster bildirilerle projelerini ve ıslah faaliyetleri sonucunda geliştirmiş oldukları çeşitleri tanıttığı Bitki Islahı Proje Pazarı kapsamında Değerleme Kurulu tarafından seçilen ilk 3 projeye ve katılımcılar tarafından oylanan 1 projeye ödül verildi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle