Hoşgeldiniz  

Antalya’da 7 gün korona denetimi var

Semih Köken | 19 Ekim 2020 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, bu hafta 7 gün boyunca koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, vatandaşların toplu bulunabileceği tüm alanlarda en üst düzeyde denetim kararı aldı.

Antalya da 7 gün korona denetimi var

 

Vatandaş, havaların soğuması ve kapalı alanlardaki riskin artması nedeniyle maske, temizlik ve mesafe kurallarına ilişkin uyarılacak.

Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni kararlar aldı. Salgının tüm dünyada devam ettiği, özellikle Avrupa kıtasında yükselme yaşandığı ve kişilerin toplu olarak bir araya gelmemelerine yönelik yeni tedbirler alındığına dikkat çekildi.

7 GÜN 7 KONUDA DENETİM

Alınan yeni karara göre, tüm ilçelerde en geç 24 saat içerisinde ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları toplanacak ve mevcut durum analiz edilerek, alınan tedbirlerle yürütülen denetim faaliyetleri değerlendirilecek. 19 Ekim Pazartesi gününden itibaren 7 gün boyunca 7 ayrı konuda tüm ilçelerde genel denetimler en üst seviyede yapılacak.

GÜNLÜK DENETİMLER

Buna göre yapılacak günlük denetimler şöyle;

19 Ekim Pazartesi umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekânları.

20 Ekim Salı şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dâhil) ile havalimanı/gar/otogar gibi yerler.

21 Ekim Çarşamba organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme vb. yerler ile personel servisleri.

22 Ekim Perşembe tanılı ya da temaslı olması nedeniyle izolasyona tabi tutulan kişiler.

23 Ekim Cuma AVM’ler, cami ve mescitler, halı sahalar/spor tesisleri.

24 Ekim Cumartesi vatandaşların kalabalıklar halinde bulunabildikleri kamuya açık alanlar (cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanları, pazaryerleri, sahiller vb.).

25 Ekim Pazar berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, düğün ve nikâh salonları, lunapark, tematik parklar.

HAVA SOĞUDU KAPALI ALANLARA DİKKAT

Belediyelerin ve kolluk araçlarının sesli duyuru sistemleri ve camilerden anons ve diğer iletişim vasıtalarıyla vatandaşlar özellikle maske kullanma konusunda uyarılacak. Fiziki mesafe kuralı konusunda da duyarlılığın artırılması sağlanacak. Havanın soğumaya başlamasıyla birlikte kapalı alanlarda yoğunlaşmaların artacağı öngörüldüğünde, fiziki mesafe kuralının hayatın her alanında ve tüm mekânlarda uyulması gereken bir kural olduğu, kapalı alanlarda kalabalık şekilde toplanılmasının halk sağlığı açısından risk oluşturduğu ve sık sık havalandırılması gerektiği hususlarıyla ilgili de vatandaş bilgilendirilecek.

ANONSTA KULLANILACAK UYARI METNİ

Bu konuda yapılacak uyarılar için de ortak bir metin belirlendi. Anonslar ve uyarılarda kullanılacak metin şöyle; “Kıymetli vatandaşlarımız, salgınla mücadelede maske, temizlik ve mesafe kurallarına uyma konusunda çok dikkatli olmalıyız. Saygıdeğer hemşerilerimiz, sonbahara girdik, kış yaklaşıyor. Özellikle tüm kapalı yerlerde ve yoğunluğun arttığı alanlarda fiziki mesafe kuralı noktasında daha dikkatli olmalıyız. Salgında hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. İnşallah birlikte başaracağız.”

TEMASLI BİLDİRİMLERDE İSTEKSİZLİK

Filyasyon çalışmalarının sağlıklı yürütülmesi için tanı konulmuş vatandaşların yakın dönemde temaslı oldukları kişiler hakkında en doğru bilgiyi eksiksiz şekilde vermelerinin de çok önemli olduğu vurgulandı. Covid-19 tanısı konulan kişilerin temaslısı oldukları kişilerle ilgili bilgileri eksik/gerçeğe aykırı şekilde vermeleri durumunda gerekli idari ve adli işlemlerin yapılacağı açıklandı. Son dönemlerde temaslı bildirim oranlarında düşüş olduğu, birinci derece yakınlar dışında temaslı bildiriminde isteksizlik yaşandığı kaydedildi.

TOPLU ULAŞIMA HES GELİYOR

Her türlü şehir içi toplu ulaşım aracıyla (otobüs, metro, metrobüs vb.) yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel hale getirilmiş elektronik/akıllı seyahat kart sistemleri ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında gerekli entegrasyonların sağlanması talimatı doğrultusunda çalışmaların hızlandırılmasına da karar verildi. Bu doğrultuda, şehir içi toplu ulaşım sistemleri ile HES entegrasyonu sağlanacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle