Hoşgeldiniz  

Antalya’da 1500 demir adam

Semih Köken | 21 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Dünyanın en çok izlenen dayanıklılık yarışı ‘Ironman’e (Demir Adam) bu yıl iş dünyası damga vuracak.

Antalya’da düzenlenecek ‘Ironman’e birçok işadamının da katılacağını söyleyen Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir, “Yarışlar 50 ülkede canlı yayınlanacak ve Antalya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

SON yıllarda spor turizmiyle öne çıkan Antalya, tarihinde ilk defa dünyanın en önemli dayanıklılık yarışı ‘Ironman’e ev sahipliği yapacak. 52 farklı ülkeden 1500 sporcunun yarışta yer alacağını söyleyen Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gloria Sports Arena’nın Proje Yöneticisi Elif Özdemir, “3 gün sürecek yarışlar 50 ülkede yayınlanacak. Antalya’nın tanıtımına katkı yapacak Ironman’e en çok ilgiyi iş dünyası gösteriyor. 1500 sporcunun önemli bir bölümü bu sporu hobi olarak yapan CEO’lar ve patronlar oluşturacak” dedi.

5 BİN KİŞİ GELECEK

Yarışların 50 milyon Euro’luk Gloria Sports Arena’da gerçekleşeceğini anlatan Elif Özdemir, şu bilgileri verdi: “Düzenlendiği yerlere yoğun turist ve maddi kazanç sağlayan Ironman, Antalya’da ilk defa gerçekleşecek. Spor turizmiyle öne çıkan Antalya’nın böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapması çok önemli. Ironman dünya spor turizmine futbol kampları ve olimpiyatlardan sonra en çok katkıyı yapan organizasyon olarak dikkat çekiyor. Profesyonel sporcuların yanı sıra amatör yarışçıların da katıldığı Ironman, 23’ü Avrupa, 19’u Asya ve 52’si Amerika’da olmak üzere yılda 92 farklı yerde yapılıyor. 25 Ekim’de Antalya-Belek’teki yarışa yaklaşık 1500 yarışmacı beklenirken, bu sayının beraberindekilerle 5 bini aşması bekleniyor.” Ironman için Antalya’ya en çok Rus ve İngiliz yarışmacıların geleceğini anlatan Elif Özdemir, “Yarış Belek sahil parkta başlayıp, Gloria Sports Arena içinde atletizm pisti içinde bitecek. 3 gün sürecek etkinlikler 50 ülkede canlı yayınlanacak. Yüzlerce işadamının da yer alacağı organizasyonda bu yıl Ironman Avrupa, Orta Doğu ve Güney Afrika CEO’su Thomas Dieckhoff de ‘Gloria Ironman 70.3 Turkey’ yarışına katılacak” şeklinde konuştu.

Antalya spor turİzmİnde merkez olacak

SON yıllarda Antalya’nın spor ve kongre turizminde önemli atılımlar yaptığını anlatan Elif Özdemir, “Golf ve futbol takımları için Antalya’nın önemi çok büyük. Her yıl dünyanın birçok ülkesinden 1000’in üzerinde futbol takımı Antalya’ya kamp için geliyor. Ayrıca yüzlerce golf turizmi de Antalya’ya büyük katkı yapıyor. Bu alanda rakiplerimizin önüne geçmeye başladık. Hem yeni tesisler hem de hizmet kalitesi ile Antalya dünya spor turizminin merkezi olacaktır. Bu alanda yapılan yatırımlar her geçen gün büyüyor” dedi.

IRONMAN NEDİR?

1978 yılından beri düzenlenen organizasyon dünyanın en zorlu triatlon mücadelesi olarak değerlendiriliyor. Sporcular, yüzme, bisiklet ve koşu parkurlarını 17 saatlik derecenin altında bitirirse ‘Ironman’ unvanını alıyor.
52
Ironman için Antalya’ya gelecek sporcuların ülke sayısı
1500
Sadece Ironman’de yarışacak sporcu sayısı
5 bin
Sporcuların yakınlarıyla birlikte Antalya’ya gelecek kişi sayısı
50
Ironman’in canlı yayınlanacağı ülke sayısı
92
Her yıl Ironman’in düzenlendiği yarış sayısı
1978
Ironman’in başladığı yıl

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle