Hoşgeldiniz  

Antalya Triatlon

SEMİH KÖKEN | 27 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+


Triatlon Federasyonu’nun 2014 faaliyet programında ulusal yarışmalar kategorisinde yer alan Antalya Orta Mesafe Triatlonu, Federasyon Başkanı Hamdi Güneş’in startıyla başladı. Sporcular Konyaaltı Sahili’nde verilen startta 1900 metre yüzdükten sonra sahile çıkarak 90 kilometre pedal çevirdi. Ardından da 21 kilometre koşarak etapları tamamladı. Kadınlar ve erkeklerde farklı yaş gruplarına göre 12 kategoride yapılan yarışlarda sporcular zorlu parkurlarda mücadele etti.

Yarışların sonunda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenecek törenle verilecek.

TRİATLONDA OLİMPİYAT HEDEFİ

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Antalya Orta Mesafe Triatlonu’nda parkur uzunluklarının olimpik yarışlardaki etap mesafesinden daha fazla olduğunu belirtti. Yarışın zorluğunu vurgulayan Güneş, orta mesafe triatlonuna katılan sporcuların ‘demir adam’ olarak anıldığını söyledi. Türkiye’de yapılan triatlon müsabakalarının ve sporcu sayısının arttığına değinen Güneş, “Türkiye triatlonu uluslararası alanda gelişmekte olan ülkeler arasında yer alıyor.

 

 

Triatlona olan seyirci sayısını artacağına inanıyoruz. 2015’de Bakü’de yapılacak Avrupa Oyunları’nda 3 sporcu ile katılacağız. 2016’daki Rio Olimpiyatları’na da 1 ya da 2 sporcu ile katılmayı hedefliyoruz. Gelecek yıl Alanya’da dünya kupası yapılacak” diye konuştu.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle