Hoşgeldiniz  

ANTALYA OSB’NİN ALMANYA ÇIKARMASI

Semih Köken | 18 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya OSB Sektörel Ticaret Heyeti, Almanya’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında 25Alman firması yetkilileri ile yüz yüze görüşüp ortaklıkve yatırım yapma konularında önemli temaslarda bulundu.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi(AOSB) Sektörel Ticaret Heyeti, Almanya’ya gerçekleştirdiği 5 günlük seyahati tamamlayıp yurda döndü.Tarım sektöründe faaliyet gösteren 12 firmanın yetkilileriile Antalya OSB Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih İncir önderliğindeki 26 kişilik heyet ülkedeki ilk resmi ziyaretini Hannover Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştirdi. Burada Almanya’nın ekonomik durumu ve ihracat pazarı hakkındaOrta ve Doğu Avrupa’dan SorumluMüsteşarReinhard Wagner ve Türkiye Ticaret Ataşesi Ruhi Deniz’den bilgi alan heyet üyeleri, günün devamında tarımmakinaları sektöründe dünyanın önde gelenmarkaları arasında yer alanClaas ve BresselUndLade’nin üretim tesislerini ziyaret edip imalat süreçlerini yakından inceledi.

B2B görüşmeler (1) Hannover Ticaret ve Sanayi Odası Ziyareti (1)

25 FİRMA İLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

Seyahatin ikinci gününde 52 ülkeden 2 bin 900 farklı firmanın yer aldığı ve yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret ettiği dünyanın en büyük tarım ve tarım makineleri fuarı Agritechnica’yı ziyaret eden heyet daha sonra Alman işadamları ile yüz yüze görüşmeler yaptı. Hannover Crowne Plaza Otel’de gerçekleşen toplantıda 25 firmanın temsilci ile görüşmeler yapan Aksoylar, Altıntar, Delta Tarım, Elit Tarım, Koçak Tarım, Makro Tarım, Platin Kimya, Adam Plastik, Sarı Çelik, Bereket Plastik, Cantek, Bülübül Plastik, Seto, Sebze Tohumlar ve Oto Doğu firmalarının yetkilileri,Alman sanayiciler ile ortak iş yapabilirlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ORTAKLIK KÜLTÜRÜ

Seyahatin bölge sanayicisi için çok verimli geçtiğini belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih İncir, “Sanayicilerimiz Almanya seyahati kapsamında çok önemli temaslarda bulunup Avrupa pazarını ve sektörde yaşanan rekabet ortamını yakından tanıma şansını yakaladı. Özellikle Alman işadamları ile yapılan yüz yüze görüşmeler, ülkeye yatırım ve ihracat yapmayı hedefleyen sanayicilerimiz için büyük fayda sağladı” dedi.

YENİ YATIRIM FIRSATLARI

Antalya OSB sanayicilerinden oluşturulan Sektörel Ticaret Heyetlerinin, hem ülke hem de bölge sanayisinin gelişimine olumlu katkılar sağladığına dikkat çeken İncir, “Sektörel Ticaret Heyetimiz, Antalya Tanıtım A.Ş. iş birliği ile Almanya’da gerçekleştirdiği temaslarda Türk sanayi ve sanayicisini en iyi şekilde temsil etmiş, başarı hikâyelerini Avrupa’ya taşımıştır. Burada yapılan görüşmelerden doğacak yatırım ve işbirliği fırsatları ile sanayicimiz ihracat alanında elini güçlendirmekle kalmayacak Türk markalarının kalitesini tüm dünyaya kanıtlamış olacak” şeklinde konuştu.

ZİYARETLER SÜRECEK

Sektörel Ticaret Heyeti programlarının önümüzdeki yılda devam edeceğini söyleyen İncir, “Aralık ayında gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızdan oluşan yeni bir heyet ile Abu Dabi’de bir takım temaslarda bulunup Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yatırım fırsatlarını değerlendireceğiz. Sanayicimize yeni ihracat kanalları açan bu ziyaretlerin 2016 yılında da artarak devam edeceğini ve bu sayede Antalya OSB sanayicisinin dünyanın her noktasına ürün ihraç eden bir yapıya kavuşmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle