Hoşgeldiniz  

Antalya Kültür Sanat öğretmenlere ücretsiz

Semih Köken | 20 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) kurduğu ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı’nın çatısı altında hayata geçirilen Antalya Kültür Sanat (AKS), 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlere ücretsiz kapılarını açacak.

ATSO başkanı Davut Çetin, 24 Kasım’da tüm öğretmenleri AKS’ye beklediklerini söyledi. AKS’nin Picasso: Kadın ve Boğa – Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler’ ve ‘Işık ve Tarih: Ara Güler’in Gözünden Antalya’ sergilerine ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Çetin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tüm sanatseverleri ücretsiz ağırladıklarını, uygulamanın büyük ilgi gördüğünü söyledi.

RESİM VE FOTOĞRAFIN İKİ USTASI

Pera Müzesi koordinatörlüğünde düzenlenen, küratörlüğünü Picasso Vakfı, Picasso Evi Müzesi Kültürel Tanıtım Direktörü Mario Virgilio Montañez Arroyo’nun üstlendiği Cervantes Enstitüsü’nün de katkıda bulunduğu, Picasso’nun 1929 ve 1964 yılları arasına tarihlenen gravür ve seramik çalışmalarından oluşan birbirinden özel 54 eserin sergilendiği ‘Picasso: Kadın ve Boğa – Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler’ sergisi 28 Şubat 2016 tarihine dek açık kalacak.

Pera Müzesi tarafından sanatçının arşivinden yapılan özel bir seçkiyle oluşan ‘Işık ve Tarih: Ara Güler’in Gözünden Antalya’ sergisinde ise Antalya Kaleiçi ve sahil şeridinin yanı sıra şehrin yakın çevresinden, Kaş, Patara, Xanthos, Myra, Pınara, Side ve Perge’den görüntüler yer alıyor. Şubat 2016 sonuna kadar devam edecek bu iki önemli sergiyi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlere ücretsiz olarak görebilme fırsatı tanıyan AKS, ulusal ve uluslararası sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapmaya devam edecek. AKS salı- pazar 10:00-18:00 saatleri arasında, perşembe günleri ise 10:00- 20:00 saatleri arasında gezilebilir.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle