Hoşgeldiniz  

Antalya Film Festivali’nin ‘Uluslararası Yarışma’ jürisi belli oldu

Semih Köken | 19 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

BU yıl 52’ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ‘Uluslararası Yarışma’ jürisine, İzlanda sinemasının usta isimlerinden Fridrik Thor Fridriksson başkanlık yapacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin 7 kişilik Uluslararası Yarışma jürisi belli oldu. 29 Kasım- 6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin jürisinde dünya sinemasının saygın isimleri yer alıyor.

İzlanda sinemasının usta isimlerinden Fridrik Thor Fridriksson’un başkanlık yapacağı jüride, Amerikan bağımsız sineması kökenli olmasına rağmen ‘Alacakaranlık’ filminin yönetmenliğini üstlenerek kendini ana akım sinemada da kanıtlayan yönetmen Catherine Hardwicke, Romanya sinemasından dünyaya açılan genç ve başarılı oyuncu Anamaria Marinca, gerilim sinemasının başyapıtlarından ‘Jaws’un senaristi Carl Gottlieb, geçen yıl ‘Kuzu’ filmiyle ikinci kez Altın Portakal kazanan oyuncu Nesrin Cavadzade, pek çok Hollywood efsanesini ilk kez kamera önüne çıkaran ve ‘Star Wars’ın cast direktörlüğünü üstlenen Dianne Critenden ve Belçika sinemasının ödüllü yönetmeni Dominique Derrudere yer alıyor.

EN İYİ FİLME 50 BİN EURO

Uluslararası jüri, Türkiye’den iki filmin de yer aldığı 10 filmlik yarışma seçkisini izledikten sonra sonuçları, 6 Aralık akşamı Cam Piramit’te gerçekleştirilecek kapanış töreninde açıklayacak. Uluslararası Yarışma kategorisinde bu yıldan itibaren ‘En İyi Film’ ödülünün yanı sıra, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Senaryo’, ‘En İyi Müzik’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Erkek Oyuncu’ kategorilerinde de ödül verilecek. Bu yıl ayrıca yarışmanın en iyi filmine 50 bin Euro ödül verilecek.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle