Hoşgeldiniz  

Ankara’da 500 bin kişi olacak

Semih Köken | 15 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, Ankara’da yapılacak ‘Teröre Hayır Kardeşliğe Evet’ yürüyüşüne 500 bin kişinin katılımını öngördüklerini belirterek, “Gelemeyen vatandaşlarımızın bulundukları il, beldelerde evlerine Türk bayrağı asarak bu mitinge destek olmalarını arzu ediyoruz” dedi.

**

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi’nde (ASAT) 607 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi, Büyükşehir Belediye başkanı Menderes Türel, HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay ve Hizmet-İş Antalya Şube Başkanı Murat Plevne’nin katıldığı törenle imzalandı.

“ANTALYA ÇOK ŞEY KAZANDI”
ASAT Konferans Salonu’ndaki törende konuşan Konfederasyon Başkanı Arslan, Antalya’nın Başkan Türel’le birlikte bu dönem büyük bir değişim yaşadığını söyledi. Bu değişimin dışardan gelenler tarafından daha iyi fark edildiğini belirten Arslan, “Sayın başkanla Antalya çok şey kazandı. Çalışanlarımız da çok şey kazandı” dedi.

“ANALAR AĞLAMASIN’ DİYEREK GÖVDEMİZİ KOYDUK”
Yaklaşık 400 bin üyeyle Türkiye’nin en etkin, en saygın sendikalarından biri olduklarını belirten Arslan, şunları söyledi: “Özellikle son aylarda yaşadığımız terör olayları ve getirdiği derin acı ve hüzün hepimizin yüreğini yakmaktadır. Terörün olmadığı, insanların barış içinde, kardeşçe yaşadığı bir Türkiye konusunda çok büyük emek verdik, mücadele ettik. Türkiye’nin bu konuda bayağı mesafe aldığını da biliyorum. Bunun içinde de yer aldık. Kan akmaması, anaların ağlamaması konusunda büyük çabalarımız oldu. Bütün bu çabalara rağmen bugün terör ve teröristler bir kalkışma içindeyse buna karşı da devlet ve güvenlik güçlerimizin en şiddetli şekilde tavır alması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliğine, bütünlüğüne, beraberliğine yönelik her türlü saldırıyı, kalkışmayı en şiddetli şekilde bu devlet ve güvenlik güçleri yerine getirmesi gerekiyor.”

500 BİN KİŞİ BEKLENİYOR
Arslan bu bağlamda 8 örgüt olarak perşembe günü Ankara’da gerçekleşecek ‘Teröre hayır kardeşliğe evet’ adıyla yapılacak yürüyüşü hatırlatarak, “500 bin vatandaşımızla terörizme ve teröristle karşı Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini Ankara’dan haykıracağız. Ankara’ya gelemeyen vatandaşlarımız ise bulundukları illerde, beldelerde evlerine Türk bayrağı asarak bu mitinge destek olmalarını arzu ediyoruz” dedi. Belediye Başkanı Türel ise, Türkiye’nin fevkalade zor bir süreç geçirdiğini vurgularken, “Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu şu günlerde bu ülke, bu millet için canını veren, kanını akıtan şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyorum” dedi.

SÖZLEŞMENİN DETAYLARI
Başkan Türel, ASAT’ta görevli 607 çalışanı kapsayan ve Haziran 2015-18 yıllarını kapsayacak toplu sözleşmede birinci yıl ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5, diğer yıllar için de enflasyon oranında 6 aylık dilimler halinde zam oranlarının sözleşmeyle belirlendiğini aktardı. Ancak, ilçelerde çalışan personelin taban ücretlerinde denkleştirme politikasının sözleşmeyle ortaya koyulduğunu aktaran Türel, buna ek olarak kıdem ve sosyal hakların da göz önünde bulundurulduğunda aslında zam oranının yüzde 32 olacağını söyledi. Bu çerçevede zammın maaşlara yıllık artış ağırlıklı ortalama olarak yüzde 17.6 olarak yansıyacağını belirten Türel, söz konusu rakamın enflasyonun neredeyse 3 katı olduğuna dikkat çekti.

EN DÜŞÜK MAAŞ 3 BİN 900 TL
Başkan Türel, imzalanan sözleşmeyle ASAT’ta en düşük yevmiye grubunda yer alan personelin aldığı ücretin 1300 liradan kıdem, sosyal haklar ve ikramiye tutarlarıyla aylık 3 bin 900 liraya çıktığını açıkladı. Türel, sözleşmenin ASAT’a yıllık ortalama 9 milyon lira maliyeti olduğunu ekledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuşmasının ardından HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan’ın kendisine hediyesi vazoyu kabul etti, karşılıklı plaketlerin ardından ASAT’ta toplu iş sözleşmesine imzalar atıldı. Törende ayrıca Hizmet-İş’in perşembe günün yürüyüş için hazırlattığı Türk bayrakları da sembolik olarak 10 işçiye Başkan Türel tarafından verildi. (DHA)

4ca24d1977c03ac88d41521bf08f1179

55e77ddc9ff3327cd7e8aeab06fd5521

a6635d8065e48e0cb742ce75e358417f

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle