Hoşgeldiniz  

Altın Portakal’da Flaş Gelişme

SEMİH KÖKEN | 10 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+

Festival Komitesi’nin açıklamasında, Türkiye’de yeni bir şiddet eylemi dalgası yaşandığı ve 24 vatandaşın hayatını kaybettiği belirtilerek, “Bu acı olaylar hepimizi üzmüştür. Bir tarafta şiddet, acı, üzüntü, gerginlik varken gerek bizlerin gerekse sinema sanatçılarımızın bu duruma duyarsız kalması mümkün değildir. Bu olayların sona ermesini, milletimizin kardeşliğinin bozulmamasını, yaraların çabuk sarılmasını, Türkiye’de kardeşliğin, barış ve huzur ortamının korunmasını temenni ediyoruz. Olaylar sebebiyle tüm hazırlıklarımız bitmiş olmasına rağmen festivalimizin ertelenmesi bile ele aldık. Ancak sanatın asıl böyle zamanlarda önem kazandığını, sanatın sosyal dertlerin de ilacı olduğunu düşündüğümüz için, festival kapsamındaki kortej, konser ve parti gibi yan etkinlikleri iptal etmeye, bunun dışındaki tüm sanatsal etkinlikleri devam ettirmeye karar verdik. Festivalimiz ulusal ve uluslararası film yarışmalarıyla, ödülleriyle, eksiksiz bir şekilde gerçekleşecektir. 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne organizasyon sürecinde, jürilerde ve yarışmalara katılan tüm sanatçılarımıza, ustalarımıza, başta jüri başkanlarımız olmak üzere, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Antalyalılar ve Antalya Büyükşehir Belediyesi 51 yıldır Türk sinemasına sahip çıkma geleneğini yaşatmak için büyük bir fedakarlık ve gayret gösteriyor” denildi.

Sanatın günlük-güncel siyasetin üzerinde olması gerektiği de vurgulayan açıklamada şunlar kaydedildi:

”Sanat evrensel ve güncel zamanın üzerinde olan, güncelin tuzağına düşmemesi gereken bir faaliyettir. Sanat dünyası her zaman birleştirici, sevgiyi, saygıyı, toleransı yüceltici bir tutum sergiler. Altın Portakal, Antalya halkının, ulusal ve uluslararası sinema endüstrisinin festivalidir. Biz sinemanın kültür ve sanat geleneğine sahip çıkarak, Antalya’nın dünya çapında ünüyle sinemamızı uluslararası arenaya çıkarmak için çalışıyoruz.

Hedefimiz günlük tartışmalara yenilerini ilave etmek değil, bir dünya vizyonuyla Altın Portakal’ı dünyanın en iyi festivalleri arasına yerleştirmektir.Hep birlikte sinemamızı uluslararası alana taşımak için daha ileri adımlar atacağız. Altın Portakal gelecek yıldan itibaren daha da güçlenerek yoluna devam edecektir. Bu yönde kararlı olacağımızdan, Antalya’nın 51 yıllık geleneğini zenginleştirerek, daha büyük bir vizyonla devam ettireceğinden kimsenin şüphesi olmasın.”

Açıklamada sınırlarımızın yanı başında insanlık dramları yaşandığı ifade edilirken, “Savaş tehdidi kapımızın eşiğinde. Türkiye yüzbinlerce mülteciye ev sahipliği yapıyor. Komşularımızdaki ateş ülkemizi de etkiliyor. Bugün perdelerin kapanacağı, ayrışmaya meydan verileceği bir gün değildir. Bugün küçük gerekçelerle küsme günü değil, sanatçıların çıkıp konuşacağı, barış çağrısı yapacağı, yürekleri ısıtıp, dışarıdaki ateşe su dökeceği gündür. Dolayısıyla bütün sinema ve sanat dünyasını Antalya’ya, yarım asırlık Altın Portakal’a, sanatı yüceltmeye, sinemayı yüceltmeye davet ediyoruz” sözlerine yer verildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle