Hoşgeldiniz  

Akseki’ye hizmet yağmuru‏

Semih Köken | 17 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde başlattığı hizmet sağanağı hız kesmeden devam ediyor.  Geçtiğimiz aylarda 30 yıllık su sorunu çözülen Akseki’de Büyükşehir Belediyesi Hizmet Birimi, ASAT Akseki hizmet binası ve ASMEK açıldı. Açılışları yapan Başkan Menderes Türel, Akseki Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin de temelini attı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan modern mezbaha da protokol ile Akseki Belediyesi’ne devredildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Akseki’ye  Büyükşehir bürokratları ile birlikte çıkarma yaptı. İlk olarak  Büyükşehir Belediyesi Akseki Hizmet Birimi, ASAT Akseki hizmet binası ve ASMEK’in açılışı yapıldı. Açılışa Akseki Belediye Başkan İsmet Uysal, Büyükşehir Genel Sekreteri Birol Ekici, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir Meclis Üyeleri ve bürokratlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Akseki’ye her geldiğimizde  böyle adeta yüreğimizin telleri titriyor ve her geldiğimiz de senelerdir özlenen hizmetlere vesile olabildiğimiz için Allah’a şükrediyorum. Çünkü senelerdir Akseki’miz bir çok sorunu biriktirmiş gelmiş. Biz göreve geldiğimizde bu sorunları biz çözeriz demiştik. İşte bugün o sözlerimi yerine getirmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Akseki için daha çok işimiz daha çok projemiz var. Her gelişimizde dolu dolu birçok tesis açılışı veya temel atma töreni için bir araya geliyoruz. Akseki uzun yıllardır bunları özlemiş” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Bütün çalışmalarda işin en önemli tarafının buradaki kadrolarla olan birliğin, beraberliğin ve uyumun olduğunu aktaran Türel, “Bu uyum, birlik beraberlik olunca neticesi de geliyor. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Allah ülkemizde birliğin beraberliğin arasına nifak sokmak isteyenlere izin vermesin. Tabii ki ülkece bir takım zor günleri hep birlikte geçiriyoruz. Bugün sabah Alanya’mızda geçtiğimiz hafta maalesef Midyat’ta şehit olan değerli kardeşimizin ailesine uğradık. Tabi ateş düştüğü yeri yakıyor. Ama şunu açıklıkla söyleyeyim bu ülkede siyasi istikrar ne zaman ki biraz belirsiz ortama dönüşmeye başlasa o zaman ki üst akıl dediğimiz, Türkiye’nin gelişmesini istemeyen çevreler derhal devreye giriyor ve tek taraftan değil her taraftan ülkeyi zor duruma sokmaya çalışıyor. Bir çok terör örgütü hepsi farklı farklı ama aynı anda bu ülkede bir kaos ortamı yaratmaya çalışıyor. Neden seçimlere kadar böyle bir sorun yoktu. Bu soruyu hep birlikte kendi kendimize sormak lazım. Çünkü Türkiye’de siyasi istikrar var. Ama elbette ki halkımızın takdirine saygımız sonsuz.  Fakat istikrarsızlık ortamı görüyoruz ki şer güçlerini cesaretlendiriyor. İşte onun için bu birlik beraberliğimiz bozulmasın diye dua ediyoruz. Onun için birliğin beraberliğin önemine dikkat çekiyoruz” şeklinde konuştu.

Güçlü bir Türkiye istemeyenlerin suyun bulanık olduğu zamanlarda ortaya çıktığını anlatan Başkan Türel “Yüzyıllardır bu coğrafyada bu büyük devlet bu büyük millet güçlenmesini istemeyenler hep olmuş. Ama onların gayretleri işte suyun bulanık olduğu zamanlar ortaya çıkmış. İşte o yüzden bu millet bu devlet dimdik ayakta duruyorsa bu yüzyıllardır verdiğimiz şehitlerin sayesindedir. Bu milletin birliği beraberliği sayesindedir. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi.

AZ LAF ÇOK İŞ

Akseki’nin su sorununu yıllar sonra çözdüklerini anlatan Başkan Türel merkeze uzak mahallerin su bağlantısı çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti. Her zaman “Az laf çok iş dediğini söyleyen Başkan Türel “Benim bu slogan biliyorsunuz 2014 Belediye seçimlerinden önce bilboardlarımızı süsledi. Afişlerle vitrinlerimizde yer aldı. Az laf çok iş demiştik. İşte biz çok iş yapmaya çalışıyoruz. 7 Haziran’a geldik bizim slogan takla attı ne oldu ‘onlar konuşur biz yaparız’ a döndü. O yüzden biz yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

19 İLÇEYE 7 BİN 400 PERSONELLE HİZMET

Büyükşehir Belediyesi olarak 40 kilometre sahili olan bir belediyeden şimdi 640 kilometre sahili olan bir belediye olduklarına dikkat çeken Başkan Menderes Türel , “2000 metre kare yüzölçümü olan bir belediye iken 21 milyon metre kare sınırı olan bir belediye olduk. Tabi ki elimizde belirli bir insan kaynağı imkanı var. Maalesef bizden önce personel politikaları kapsamında belediye adeta lüzumlu, lüzumsuz, çalışan, çalışmayan bir istihdam deposu haline dönüştürülmüş. Ben 4 bin personelle bıraktığım belediyede, göreve başladığımda bana 8 bin 500 personel devrettiler. Elbette ki biz 8 bin personelle 5 ilçeyi değil rahatlıkla 19 ilçeye hizmet verebilecek şekilde yönetebilirdik. Hatta daha az personelle bunu yapabilirdik. Bizden önce 8 bin 500 personelle Antalya’da 5 ilçede hizmet veren Büyükşehir Belediyesi bugün 19 ilçede yüzölçümü on misli büyüyen bir durumda 7 bin 400 personelimiz hizmet veriyor. Hizmetler nasıl oluyor diye soranlara işte cevap burada akıllı yönetim. Saçıp savurmak yok. Şarkılara türkülere festivallere para harcamak, saçmak yok. Biz elimizdeki kaynağı Akseki’nin yıllardır özlemle beklediği sıcak asfaltla gelecek hizmetlere yapıyoruz. Bizim anlayışımız budur.”

CENNET KÖŞESİ AKSEKİ’YE SÜRGÜN YERİ DEDİLER

Bazı muhalefet partilerinin Akseki’ye sürgün yeri demesini hatırlatan Başkan Türel  “Yeni bir personel alımı israf olacağı için hepimiz de Büyükşehir Belediyemizdeki hem de en kaliteli olanları özellikle en çok hizmet bekleyen ilçelerimde görevlendirdik. Bu atamaları gerçekleştirdik. Biz bu personelleri Gazipaşa’ya, Alanya’ya, Gündoğmuş’a Serik’e Kemere Kumluca’ya Kaş’a Demre’ye Elmalı’ya Korkuteli’ne görevlendirdik ki yer yerinden oynadı. Benim güzel Akseki’me sürgün yeri dediler. Onun için içim parçalanıyor. Benim güzel Akseki’me kimsenin sürgün yeri demeye cesareti olmamalı. Ve hala söylüyorlar. Bunu defalarca dile getirdim. Benim güzel Akseki’me siz sürgün yeri diyemezsiniz. İnsan biraz utanır ya. Gelin şu Akseki’mizin şu cennet köşelerini bir görün de sürgün yeri mi yoksa bir cennet köşesi mi önce bir onu anlayın. Ama oturduğu yerden maaş almaya, yan gelip yatmaya alışanlar elbette ki bu rahatlıkları bozulduğunda böylesine yakışıksız ithamda bulunuyorlar. O yüzden biz Akseki’miz için hizmet üretmeye devam edeceğiz.

YATIRIMLARINI ANLATTI

Akseki’ye yapılan yatırımları anlatan Başkan Menderes Türel Akseki’nin su sorunu için 12 milyon liralık yatırım yapacaklarını anlattı. Cevizli, Gün Yaprak, Susuz Şarap, Ak Şarap, Ceceler, Karakışla mahallelerinin su ihtiyacının bağlantılarla karşılanacağını kaydeden Başkan Türel “ Akseki’de yaklaşık 2 bin 547 metrelik bir su içme hattı da gerçekleştirildi. Maliyeti 178 bin TL olan. Devam eden içme suyu yatırımlarımız 1 Milyon 784 bin TL” dedi. Sadıklar, Ceceler içme suyu şebekesi yapımı 16 kilometrelik bir şebeke isale hattı ile gerçekleştireceklerini anlatan Türel bu yatırımın da da 3 milyon 619 bin TL’ye mal olacağını anlattı. Gündoğmuş Akseki İbradı hattında 2 milyon liralık kanalizasyon yatırımı yapacaklarını aktaran Türel “Kırsal yatırımlarımızda özellikle köylerimize beldelerimize yapacağımız grup yolları ve Büyükşehir belediyesi yetkisindeki yollarımızda yaklaşık 127 kilometrelik bir stabilize yol yapıldı. 2015’de 10 buçuk kilometrelik stabilize yol çalışması söz konusu. Ve ilk kez  4,5 kilometrelik bir sıcak asfalt 9 kilometre de satıh kaplama asfalt söz konusu” ifadelerini kullandı.

AKSEKİ YILLARDIR BEKLEDİĞİ HİZMETLERE KAVUŞUYOR

Açılışların ardından Akseki Otogarının temel atma törenine katılan Başkan Türel Akseki’nin yıllardır beklediği hizmetlere kavuştuğunu söyledi. Başkan Türel şunları söyledi; “ Nasıl bir yerde Akseki’nin otogar hizmetinin verdiğini en iyi sizler biliyorsunuz Aksekililer iyi biliyor. Antalya’nın en modern en çağdaş otogarlarından biri Akseki’de yapılacak bu da Akseki’ye yakışır. Akseki’nin senelerdir adeta kanayan yarası haline gelmiş sorunlar tek tek çözülüyor. Akseki’ye çok modern otogar yapılması hususu ben ilk göreve geldiğimde gündemimizdeydi. Bugün burada hiç olmayan bir projeyi tamamladık. Şimdi temelini atıyoruz. Ne mutlu bizlere ne mutlu sizlere. Bu alan 8 Bin 360 metrekare bir alan ve bu alanın üzerinde yaklaşık bin 200 metrekarelik bir kapalı alan olan bir otogar binası söz konusu olacak. Etrafı çevre ve peyzaj düzenlemeleriyle adeta çiçek gibi olacak. Otogar binası ve çevre düzenlemesiyle içerinde 22 yataklı motel, kafeteryalar, restoranlar ve 7 şehirlerarası, 5 ilçeler arası peron yapılacak. Akseki’nin mevcut otogar yerinin neresi olduğu sorusunu sorduğumda aldığım cevaba inanamadım. Otogarı yok dediler. İnanamadım. Ama şimdi çağdaş otogarın temelini atıyoruz. Hayaldi gerçek oldu. Akseki’nin hayalleri tek tek gerçek oluyor. Bizim Akseki için ideallerimiz hayallerimiz var. Bu hizmetlerin hepsinin gerçek sahibi Aksekili hemşerilerimdir. Sizin desteğinizle bunları gerçekleştirdik. 3 milyon TL’lik yatırımla Aksekili hemşerilerimize kazandıracağımız bu yatırımın hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

İTFAİYE MÜJDESİ

İtfaiye hizmet biriminin de burada inşa edileceğini ifade eden Türel “Bununla ilgili ihaleyi buraya gelmeden birkaç gün önce imzaladık. Şimdi onun da temel atma törenlerini ihalesini yapmak suretiyle bir dahaki gelişimizde Allah nasip ederse hep birlikte yaparız. Bu hizmetlerin hepsi Antalya’mın cennet köşesinin bu güzel insanlarına helalı hoş olsun. Biz yolumuza sizlerle kol kola el ele yürümeye devam edeceğiz.”

Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal “Biz Akseki olarak Menderes başkanımıza ne götürmüşsek karşılığını bulmuşuz. Hislerime tercüman olmak çok zor. Düşündüğü şeyi hayata geçirebilmek ve bunlara vesile olan insanları da karşısında görmek onlara teşekkür etmek medyunu şükran olmak çok özel bir şey. Bana bu özel günü yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e ve buna el ayak olan herkese çok teşekkür ediyorum. Akseki sana çok minnettardır Sayın Başkanım çok teşekkür ediyorum”  dedi.

 

 

“143 BİN TL DEĞERİNDE MEZBAHA”

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan mezbaha protokol ile Akseki Belediyesi’ne devredildi. Başkan Türel “Akseki mezbahasını dediğimiz gibi yeniledik donanımlarını yenilemek suretiyle hizmete sunduk. Burada Büyükşehir Belediyesi olarak 143 bin TL’lik bir yatırımımız söz konusu oldu. Bu yenilediğimiz mezbahayı Akseki Belediyesi’ne kullanımı için devrediyoruz. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.BASKAN AKSEKİ (1) BASKAN AKSEKİ (2) BASKAN AKSEKİ (3) BASKAN AKSEKİ (4) BASKAN AKSEKİ (5) BASKAN AKSEKİ (6) BASKAN AKSEKİ (7) BASKAN AKSEKİ (8) BASKAN AKSEKİ (9) BASKAN AKSEKİ (10) BASKAN AKSEKİ (11) BASKAN AKSEKİ (12)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle