Hoşgeldiniz  

AKP’de değişim sözde kaldı

Semih Köken | 12 Eylül 2017 | Antalya Haber A- A+

AKP’de değişim sözde kaldı

AK Parti’de Antalya ilçe kongreleri devam ediyor. Kongresi yapılan 8 ilçede başkanlar değişmedi.

Demre, Deşömealtı ve Akseki başkanları üç dönem kuralı nedeniyle, İbradı başkanı ise isteği üzerine yeni dönem için aday olmayacak. Muratpaşa, Kepez, Alanya, Gazipaşa ve Kaş ilçelerinden bazılarında da değişiklik bekleniyor.

Ak Parti’de il ve ilçelerde başlatılan kongre sürecinde Antalya’da 8 ilçe kongresi tamamlandı. Ak Parti’nin Antalya’daki kongre süreci 19 Ağustos’ta Kumluca ilçesiyle başladı. Kumluca’daki seçimlerde mevcut ilçe başkanı Arif Yavuzer tek listeyle gidilen seçimde yeniden seçildi.

Ardından Finike’de yapılan kongrede iki aday yarışırken, mevcut başkan Osman Aladağ tekrar seçildi. Tek listeyle yapılan kongrelerde mevcut başkanlar Korkuteli’nde İlhami Yıldıran, Elmalı’da Mustafa Başkaya ile devam kararı alındı. Geçen haftaki kongrelerde ise Aksu’da Durmuş Kaan Şahin, Serik’te Hasan Kozan, Manavgat’ta Hasan Öz, Gündoğmuş’ta Ali Arslan mevcut ilçe başkanları olarak tek listeyle gidilen seçimlerde yeniden seçildi.

ÜÇ İLÇEDE ÜÇ DÖNEM KURALI

Ak Parti Antalya’daki üç ilçede ise mevcut başkanlar üç dönem kuralına takılıyor. Üç dönemdir ilçe başkanlığı görevini yürüten Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Akseki İlçe Başkanı Mehmet Özdilek ve Döşemealtı İlçe Başkanı Yusuf Mayıslar bu kongrelerde aday olamayacak. Kısa süre önce Ak Parti Kemer İlçe başkanlığı görevinden istifa eden Halit Çelingir’in yerine Kemerspor Başkanı İsmail Selami Minta atanmıştı. Kemer İlçesi’nde de hem delege seçimi yapılacak hem de kongrede Minta ile yola devam edilmesi düşünülüyor.

SIRADA 4 İLÇE VAR

Ak Parti’nin kongre sürecine ilişkin bilgi veren Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, 8 ilçede kongrelerin tamamlandığını söyledi. 23-24 Eylül tarihlerinde ise sırasıyla Döşemealtı, Konyaaltı, Akseki ve İbradı ilçelerinde kongre yapılacağını belirten Rıza Sümer, Muratpaşa, Kepez, Gazipaşa, Alanya, Kaş ve Demre kongreleri için genel merkezin tarihleri belirleyeceğini, kasım ayına kadar kongre sürecinin tamamlanacağını kaydetti.

DEĞİŞİKLİK SİNYALİ

3 dönem kuralına göre Demre, Akseki ve Döşemealtı ilçe başkanlarının değişeceğini de belirten Rıza Sümer, İbradı ilçe başkanının da kendi isteğiyle aday olmayacağını, bu ilçede de değişiklik yaşanacağını kaydetti. Sümer, kongre tarihleri henüz belirlenmeyen Muratpaşa, Kepez, Gazipaşa, Alanya ve Kaş ilçelerinden de bazılarında mevcut başkanların devam edeceğini, bazılarının değişebileceğini belirterek, bu ilçelerle ilgili gelişmelerin de zamanı geldiğinde paylaşılacağını dile getirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle