Hoşgeldiniz  

AKP önünde Berkin eylemi

SEMİH KÖKEN | 12 Mart 2014 | Antalya Haber A- A+

AKP önünde Berkin eylemi

GEZİ Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşmanı yitiren Berkin Elvan için Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı önünde eylem yapan grup ile polis arasında arbede çıktı.

Kendilerine ‘Gezi Parkı Platformu’ adını veren yaklaşık 200 kişi saat 18.00’de Antalya’nın Alanya İlçesi’nde toplanarak Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın yer aldığı Yayla Yolu Caddesi’ne yürüdü. Ellerinde ‘Berkin artık sonsuza dek uyuyor’ ve ‘Bilal’i ekmek almaya yollasana, bir şey deneyeceğiz’ yazan dövizlerle yürüyen eylemcileri Ak Parti binası önünde polisler durdurdu. Polisin parti binasına yürümek isteyen gruba izin vermemesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Arbede sırasında 1eylemci gözaltına alındı.

AK PARTİ ÖNÜNE SİYAH ÇELENK 

Daha sonra polis, olayların yatışması için gruptaki 2 kişinin parti binası önüne siyah çelenk ve siyah kurdeleyle bağlanmış ekmek bırakmasına izin verdi. Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen gruptakiler, oturma eylemi yaptı. Eyleme katılanlar bu sırada, ‘Katil, hırsız, halk düşmanı AKP’ ve ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’ diye sloganlar attı. Gözaltındaki eylemcinin serbest bırakılmasının ardından Eğitim-Sen Alanya Şubesi Temsilcisi Hüseyin Erdem basın açıklaması yaptı. Gruptakiler açıklamanın ardından sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı. ak-parti-alanya-teskilati-onunde-arbede_9566_dhaphoto2

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle