Hoşgeldiniz  

Akaydın’ın Anadolu Seferi

SEMİH KÖKEN | 24 Mart 2014 | Antalya Haber A- A+

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Mustafa Akaydın, Gaziantep lokantasında düzenlenen kahvaltıda Ispartalılar ile bir araya geldi.  Akaydın, Ispartalılardan sonra Konyalılarla buluştu.

Süleyman Demirel benim için çok önemlidir

Seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdüren Mustafa Akaydın, Ispartalıların düzenlediği sabah kahvaltısına konuk oldu. Kepez Belediye Başkan Adayı Erdal Öner’in de katıldığı kahvaltıda Ispartalıların Akaydın’a ilgisi büyüktü.

Askerliğini Isparta’da yaptığını söyleyen Akaydın Isparta’da çok sayıda Mehmetçiği tedavi ettiğini belirtti. Askerlik yönüyle Ispartalılar ile hemşeri olduğunu vurgulayan Akaydın, Süleyman Demirel’in “CHP’yi destekleyin!” çağrısının hatırlatılması üzerine “ Süleyman Demirel’in benim için önemi çok büyüktür. Rektörlük seçimlerini kazandığım halde atanmadığım dönemde beni arayıp teselli etmiş ve ‘artık büyük görevler seni bekliyor’ demişti. Biz de belediye başkanı olduk, demek ki içine doğmuş,” diye konuştu.

Şehirler içinde Konya, yemekler içinde bamya

Akaydın, ikinci ziyaretini Konyalılar Derneği’ne yaptı. Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz ve dernek yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantının konukları arasında CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, AKP Kepez Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, BBP Aksu Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım da yer aldı.

Konuklara Konya’nın yöresel yemeği bamya çorbası ikram edildi. Bamya çorbasının lezzetinden övgüyle söz eden Akaydın, yöresel ürünlerin üretiminin özendirilmesine yönelik projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Siyasetin ilacı: Mevlana hoşgörüsü, Nasrettin Hoca nüktedanlığı

Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz’in siyaset gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Akaydın, son günlerde siyasette seviyesinin düştüğünü, dil ve üslup yönünden siyasetçilerin sınıfta kaldığını söyledi. Akaydın, “Siyaset dilinde asıl olması gereken Mevlana’nın hoşgörüsü, Nasreddin Hoca’nın nüktedanlığıdır. Önümüzdeki dönemlerde bunun gerçekleşmesini temenni ediyorum,” dedi.

Ulaşım master planı yapıldı

Trafik sıkışıklığı ile ilgili bir soru üzerine “Nüfusu 1 milyonun üzerindeki şehirler açısından trafik sıkışıklığının büyük sorun teşkil ettiğini belirten Akaydın; Antalya’da sorunun uzun vadeli çözümüne yönelik master planı hazırladıklarını bildirdi. Sorunun asıl kaynağının Antalya’nın büyümesi göz önüne alınmadan 50 yıl önce yapılan yollar olduğunu vurgulayan Akaydın, kavşaklarda akıllı trafik ışıkları kullanarak yoğunluğu azalttıklarını söyledi.

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle