Hoşgeldiniz  

Akaydın’a 2.1 milyon liralık ödeme emri

Semih Köken | 18 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

SAYIŞTAY, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın döneminde yapılan elektronik bilet sistemi ihalesinde kamunun zarara uğratılması iddiasıyla açılan davada, oluşan 2 milyon 181 bin 156 liralık kamu zararının Akaydın tarafından ödenmesine hükmetti.

Sayıştay Başkanlığı kararında, Antalya 1. İdare Mahkemesi’nin A-Kent ihalesini iptal kararından sonra yüklenici A-Kent Ödeme Teknolojileri İşletmecileri ile gelirin yüzde 5 ve KDV’sini almak üzere sözleşme imzalandığı, yüklenici firmanın, 2012 yılında 4 milyon 621 bin 94 lira gelir elde ettiği, bu miktarın 2 milyon 181 bin liralık bedelinin belediyenin yüzde 2 payı olduğu ifade edildi.

Söz konusu tutarın belediyenin değil, yüklenicinin uhdesinde kaldığına yer verilen kararda, şöyle denildi:

“İhalenin iptalinden sonra idare lehine hiçbir işlem tahsis edilmediği, ancak yüklenicinin ihale kapsamındaki işlerin idare payını da alarak yürütmeye devam etmesi suretiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma sistemi dışında bırakılarak neden olunan kamu zararı tutarı olan 2 milyon 181 bin 156 liranın hüküm tarihinden işlenerek faiziyle Mustafa Akaydın’a münferiden ödettirilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.”

AKAYDIN: KARARI YENİ DUYDUM

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Sayıştay nezdinde itirazlarını yaptıklarını belirterek, “Temyizde kendimizi savunduk. Biraz önce böyle bir haber geldi ama net olarak bilmiyorum, avukatımla konuşmam lazım cevap verebilmem için. Sayıştay kararını yeni duydum. Sayıştay kararlarında siyaset rol oynayabiliyor tabi” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle