Hoşgeldiniz  

Ak Partili Çavuşoğlu: Kardeşliğimizi pekiştirmemiz lazım

Semih Köken | 13 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da 97 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısının hedefinin Türkiye’nin istikrarı olduğunu belirterek, “Böylesi durumda her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmemiz lazım” dedi.

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONYSİAD) bir otelde düzenlendiği kahvaltının konuğu olan Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin istikrarı ve güvenliğinin her şeyin üstünde geldiğini söyledi. Bu noktada terörün her türlüsünü lanetlediğini belirten Çavuşoğlu, “Terörün iyisi kötüsü olmaz. Irkı, dini, mezhebi, bölgesi olmaz. Terörün laiki, radikali de olmaz. Hangi amaçla kurulursa kurulsun, kimi hedef alırsa alsın terörün ve teröristlerin hepsi lanetlidir ve mücadele edilmesi gerekir” diye konuştu.

AMAÇ ÜLKENİN İSTİKRARI

Türkiye’nin terörle kararlı mücadeleden yana olduğunu, bunun demokratikleşme ve özgürlükler alanının daraltılması anlamına gelmediğinin altını çizen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Son birkaç ayda Türkiye’ye yönelik terör saldırılarının arttığını görüyoruz. Bunun bir tesadüf olmadığını da biliyoruz. DAEŞ terör örgütünün Türkiye’ye saldırması, PKK terör örgütünün başta polis ve askerlerimizi şehit etmesiyle başlayan saldırıların artması ve en son Ankara’daki canlı bomba saldırıları. İki canlı bomba olduğu ifade edildi. Ama kim yaparsa yapsın, terörle her türlü mücadeleyi sürdürmek lazım. Bu terör eylemlerinin amacı, Türkiye’nin istikrarını bozmaktır. Türkiye Cumhuriyeti olarak zor badireler atlattık, ama hepsinin üstünden geldik. Böylesi durumda her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmemiz lazım. Şu anda Türkiye’nin sergilediği tutum da budur.”

‘ATEŞ ÇEMBERİNDEN ÇIKTIK’

Birlik ve beraberlik içinde olunduğu sürece terör dahil hiçbir gücün Türkiye’yi sarsamayacağını, istikrarı zedelemeyeceğini belirten Çavuşoğlu, Türkiye’nin zorlu bir coğrafyada, ateş çemberi içinde olduğunun bir gerçek olarak ortada durduğunu söyledi. Bu ortam içinde Türkiye’nin istikrarını koruduğunu, ekonomik büyümesini devam ettirdiğini aktaran Çavuşoğlu, “Hükümetimizin kararlı politikaları ve duruşuyla Türkiye, insanımızı, ülkemizi etkileyen krizlerin, ateş çemberinin negatif yansımaları karşısında hem güvenliğini hem de ekonomik istikrarını azami şekilde korumuştur” diye konuştu.

AVRUPA 150 BİN MÜLTECİYLE SALLANIYOR

Mevlüt Çavuşoğlu, etrafı bugün yönetilemeyen ülkelerle çevrili Türkiye’nin, 2 milyonun üzerinde mülteciye ev sahipliği yaptığına da dikkat çekerek, “Avrupa 150 bin mülteciye ulaşınca büyük panik yaşamaya, sarsılmaya başladı. Bu sorunun çözümü ve yükün paylaşımı konusunda 5 senedir birlikte hareket etseydik, ne terör, ne DAEŞ, ne de bu kadar insan evini, yaşadığı şehri ve ülkesini terk etmek zorunda kalırdı” dedi.

YENİ YAT LİMANINA ONAY ÇIKTI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili adayı Çavuşoğlu, 1 Kasım seçimlerine giderken kent için projeleri de anlattığı buluşmada, Antalya’da ‘Altın Portakal’ adıyla planlanan yat limanının onayının çıktığını söyledi. Konuyla ilgili olumlu haberi dün Milli Savunma Bakanı’ndan aldıklarını aktaran Çavuşoğlu, ayrıca İzmir- Antalya arası hızlı tren ve otoyoluna Çinli işadamlarının çok ilgi gösterdiğini söyledi, konuyla ilgili gelişmeleri ilerleyen günlerde paylaşacağını aktardı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle