Hoşgeldiniz  

AK Parti İl Başkanı Taş’tan çiftçiye müjde

Semih Köken | 27 Aralık 2020 | Antalya Haber A- A+

AK Parti  İl Başkanı  Taş’tan  çiftçiye müjde

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’tan canlı yayında çiftçiye müjde

2

Başkan İbrahim Ethem Taş, 2020 yılının pandemi yılı olduğunu belirterek, Antalya turizminin bu süreçten etkilendiğini söyledi.  2019 yılında 16 milyon turistin Antalya’yı ziyaret ettiğini söyleyen Taş bu sene 3.5 milyon kişinin kente geldiğini bildirdi.

İbrahim ethem taş 3

 

ÇİFTÇİYE MÜJDE

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Rusya ile 250 bin tonluk ihracat anlaşması yapıldığını söyleyerek, kota anlaşması sorununun çözüldüğünü söyledi. Öncesinde 150 bin ton kota sınırının 200 bine çıkarıldığını aktaran Taş, Rusya ile 250 bin tonluk ihracat anlaşması yapıldığı müjdesini MYGazete.com aracılığıyla iletti.

Kısa Çalışma Ödenekleri hakkında bilgi veren Taş, 234 bin 214 haneye ödeme yapıldığını söyledi.

 

Başkan Taş şöyle devam etti:

“Pandemi sebebiyle iş yerlerini açamayan esnaflarımıza gerek kiralarında gerek stopajlarında indirimler yaptık destek verdik. Turizm dışında çalışanlara da ödenekler ödeniyor. Pandemi sebebiyle çalışamayan işçi kardeşlerimizin hayatlarının devam ettirebilmeleri için desteklemeye devam ediyor. Az önce rakamlarını verdiğim 234 bin 214 haneye ödeme yapıldı.

Bu dönemde çalışamayan ekonomik olarak da iş olarak da çalışamayan hemşerilerimize ödeme yapılmış. Burada şunu söylemek istiyorum pandemi dünya genelinde hem sağlığı hem de ekonomiyi etkiledi. Hükümetimizin aldığı kararlar birlikte aynı zamanda Antalya’da bir dönem özellikle kasım ayı sonrasında yükselmişti. Sağlık Bakanlığı’ndan net rakamların verilmemesi istenmişti.

Sağlık Bakanımız en fazla vaka sayısı olan illerimizi açıklıyor. Günlük vaka sayıları binlerin üzerine çıkmıştı. Yüzde yetmiş azalma var günlük vaka sayısında. Ekim ayına kadar herhangi bir sıkıntı yoktu sayılarımız sabitti kasım ayından aralık aynın ilk haftalarında anormal artmıştı. Kısıtlamalar ve vatandaşlarımızın dikkatiyle vaka sayıları azaldı.”

 

Kendisine yöneltilen, “Tüm belediye başkanlarına aynı ilgi gösterildi mi ? Ekrem İmamoğlu’na da aynı hassasiyet gösterildi mi? Bilgi alındı mı?” sorusuna Başkan Taş şöyle cevap verdi:
“Siyaset ayrı sağlık ayrı. Sağlık Konusunda dikkat ediyoruz. Cumhurbaşkanımız da Sağlık Bakanımız da yakinen ilgilendi.”

“Bizim AK Parti olarak insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı bu anlamda kim olursa olsun hangi partiden olursa olsun hiç önemli değil sağlık noktasında asla hiçbir ayrıma gitmedik” diye konuşan Başkan Taş, “Hastalanan kim olursa olsun ister belediye başkanı olsun ister esnaf ister emekli olsun uygulanan tedavi, kullanılan ilaçlar sağlık yatırımlarında hiçbir hastayı ayırt etmedik. Tüm sağlık personelleri en ön saflarda bulunarak mücadele ediyor. Bu ayrımı hiç yapmadık kim olursa olsun hastalarımızla ilgilendik. Bu konuda birçok kişi arıyor” ifadelerini kullandı.
“Önce insan önce sağlık. Sağlık konusunda parti olarak çok hassasız” diyen Taş, Başkan Böcek ile ilgili şunları söyledi:

“Bir hastalık süreci yaşadı kendi örgütü maalesef koltuk hesabına girdi. Biz  bunu insan onuruyla bağdaştırmıyoruz.
Sayın Muhittin Böcek beni aradı teşekkür etti ben de geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Muhittin beyin yaptığın teşekkürü şöyle düşünüyorum: CHP örgütleri koltuk hesabı yaparken AK Parti olarak biz koltuk hesabı yapmadık. Hem ilgilendiğimiz hem de koltuk hesaplarını girmediğimiz için olduğunu düşünüyorum. İnsan odaklı bir siyaseti var AK Parti’nin kuruluşundan beri.  Ülkemize milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

 

Başkan Taş, Muhittin Böcek‘in AK Parti’ye geçme iddialarına şöyle yanıt verdi:

“Bizim gündemimizde yok. Bu soru çok soruldu. Geçişle ilgili bir durum söz konusu değil. Böyle bir durumda, sayın Cumhurbaşkanımız ve partimizin yetkili kurulları bu konuya karar verirler.”

“Biz Böcek hastalandığı için muhalefet yapmıyoruz” ifadelerini kullanan Taş, “Menderes Türel ile yaptığımız çalışmalar ortadadır. AK Parti zor durumda diyenlere buradan sesleniyoruz 30 binin üzerinde üye yaptık ve üye yapmaya devam ediyoruz. Milletin umudu AK Parti AK Parti milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Milletimizle gönül bağlarımızla kuvvetlendirip milletimizin dertleri ile dertleneceğiz” dedi.

Taş, “Siz tek aday olarak il kongresine hazırlanıyorsunuz değil mi ?” sorusunu şöyle yanıtladı:
“İlçeler kongrelerini tamamladı. Pandemiden dolayı kongrelerimiz ertelendi. 4 Ekimde 19 ilçe kongrelerimizi tamamladık. Kongrelerimiz adeta bayram havasında geçti. Biz Antalya’da şunu yaptık sosyal mesafe kurallarına uyarak gençlik ve kadın kolları kongrelerimizi de tamamladık.

İl kongresi 17 ilde tamamlandı. Kongresi yapılamayan 64 ilimizin ocak ve şubat ayında tamamlanacak.  Ocak ayında Antalya il kongremiz gerçekleşecek. Bununla ilgili şunu ifade etmek istiyorum bizde görev verilir 10 mart 2018’den beri il başkanlığı görevimi icra ediyorum. Bu süreçte ne olursa olsun bizler dava adamıyız partim bana il başkanlığı görevini verdi. Partimi 3 seçimde temsil ettim.”

“YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Antalya’ya yapılan yatırımın devam edip etmediği konusunda açıklama yapan Taş, “Biz kazandığımız ya da kaybettiğimiz fark etmeden yatırımlarımıza devam ediyoruz. Sağlık yatırımları, yol yatırımları gölet ve barajları tarım ve üretimle ilgili yatırımlar hız kesmeden devam ediyor” dedi.

2003-2020 YILLARINDA AK PARTİ ANTALYA’DA NELER YAPTI ?

Öncelikle sağlık alanında yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Taş, ‘Gündoğmuş’da 10 yatak kapasiteli Kaş Kemer ve Demre’de 50, Kumluca Serik Manavgat 100, Finike’de 125 yatak kapasiteli hastaneler yapıldı. Aksu’da, 262, Kepez’de ise 300 yatak kapasiteli Türkiye’nin ilk akıllı hastanesi yapıldı. Eğitim araştırma hastanesine ise 400 yataklı ek bina yapılarak toplam 1200 yatak kapasitesine sahip oldu.” ifadelerini kullandı.

ANTALYA ŞEHİR HASTANESİ AÇILIYOR MU ?

Başkan Taş, Antalya Şehir Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Taş, “2021 yılında Antalya şehir Hastanemizin proje ihaleleri yapılacak Aksu ve Konyaaltı proje ihaleleri devam ediyor 2022 sonuna kadar tamamlamak istiyoruz. Atatürk Hastanesi’nin yerine 300 kişilik tek odalı çok güzel bir hastane yapılacak” diyerek sağlık yatırımlarında hız kesmeden devam edildiğini söyledi.

“HÜKÜMETİZİN ÜRETİME VE ÇİFTÇİYE VERDİĞİ ÖNEMİ GÖSTERİR”

Başkan Taş sözlerine şu şekilde devam etti: “Antalya’da 20 yeni baraj 3 gölet 62 adet sulama tesisi Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 95 adet taşkın koruma tesisi hayata geçirildi. Hükümetimizin üretime ve çiftçiye verdiği önemin gösterir. 174 km bölünmüş duble yol yapıldı mersine kadar Antalya Isparta 25km yeni yol yapıldı.”

 

“YATIRIMLARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK”

Eğitim hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Taş, “Antalya’da 8336 yeni derslik inşa edildi. 28 spor salonu 19 atölye ve kitapların ücretsiz verilmesi AK Parti döneminde gerçekleşti. Yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Antalya’da biz hizmet etmeye milletimize hizmetkar olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Belediye çalışmalarına kaç puan verirdiniz?” sorusunu yanıtlayan Başkan Taş, “Türel başkanımız Antalya’da yapılmayanı yaptı ilkleri gerçekleştirdi. Biz 2019 seçimlerinde oyumu yüzde 47’ye çıkardık. Karşımızdaki ittifak 50ye düşürdü. Destek veren tüm hemşerilerimize teşekkürlerimiz iletiyoruz. Bu anlamda kimseyi ayırmayız. Karşı tarafın bir başarısızlığı var. Muhittin bey hasta bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. 3.etap raylı sistem var 10 yıl ödemesiz 10 yıl sonra tramvay 200milyon lira para bıraktık hala bir tramvayı tamamlayamadılar. Varsak’tan Otogara olan kısım bitmiş. 2 yıldır tamamlanamadı parası hazır olduğu halde” dedi.

“MİLLETİMİZ GEREKEN NOTU SANDIKTA VERECEKTİR”

“Bunları milletimiz görüyor milletimiz notunu veriyor en güzel not vermeye yeri sandıktır. Milletimiz gereken notu sandıkta verecektir” diyen Taş şöyle devam etti: “Bizim AK Parti olarak 2023 hedefimiz var bugün lityum fabrikamız açıldı. Yerli otomobil çalışmalarız hız kesmeden devam ediyor bizim hedefimiz 2023 Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı tekrardan başkan seçtirip 2024 yılında da hem büyükşehir belediyemizi hem de ilçe belediyelerimizi kazanacağız. İlçe belediyelerinde çivi çakılmadı. Kumluca skandallarla anılıyor. Elmalı, Finike görüyoruz kaybettiğimiz belediyelerde çivi çakılamadı.”

“BELEDİYELERİ KAZANACAĞIZ”

“Sosyal belediyeciliği en iyi Ak Parti bilir. İnşallah 2023 yılında kazandıktan sonra 2024 yılında hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerini kazanacağız” ifadelerini kullanan Taş, “HES’ler maden ocakları, Antalya belgesinde de böyle hassasiyetler var bu çevreye duyarlılıklar konusunda bazı eleştirler var siz AK Parti il başkanı olarak çevre konusunda neler düşünüyorsunuz? Örneğin siz bir vadide doğa orada katledilmiş olarak görülüyor maalesef içme sularımız boşa gidiyor. Geleceğin en büyük problemi kuraklık.

Biz AK Parti olarak çevreye duyarlı önem veren çevreye bakın sıfır atık projesi bizim hükümetin başlatmış olduğu bir proje partimiz bunu önemsiyor. Bakın Antalya’da daha önce kirli suların denize gittiğini İstanbul’da Haliç’in koktuğunu hepimiz biliyoruz. Üretim anlamında çevreye önem veren bir iktidarız çevreyle ilgili yaptığımız çok güzel işler var. Bakın bizim üretim yapmamız lazım bizim Türkiye’nin üretime ihtiyacı var . Birçok ülkede HES’ler var nükleer santraller var diğer ülkeler HES’ler yapınca çevreciler ayağa kalkmıyor bizim ülkemizde kalkıyor.” şeklinde konuştu.

“HASSASİYET GÖSTERİYORUZ”

Antalya’nın birçok yerinde güneş enerjisinden faydalanmaya başlandığını belirten Taş, “Bu yatırımları yaparken çevreye duyarlı olmak lazım bizde inanın buna hassasiyet gösteriyoruz. Manavgat’ta bir maden ocağının doğal kaynak sularına zarar verebileceğinden dolayı ruhsat verilmedi geri çevrildi” dedi.

“ESNAFIMIZA DESTEK SAĞLANACAK”

“Yeni paketler yeni ötemeler gelir mi?” sorusunu yanıtlayan Taş şu ifadeleri kullandı:

“Kredi ödemeleriyle ilgili bu anlamda sayın Cumhurbaşkanımız hükümetimiz çok hassas davrandı. Esnafımız bizim için değerli biz bunu önemsiyoruz bu ödemelerle ilgili çalışmalar yapılıyor esnafımıza destek sağlanacak. Müjdeyi inşallah sayın Cumhurbaşkanımız paylaşacak. Gerek ödeme ve kredilerle ilgili çalışmalar yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak. 2021’de de Kemer Serik Alanya ve Manavgat’ta da devam edecek. 2020 yılı Patara yılı ilan edilmişti bu anlamda turizm bakanlığımızca yatırım yapıldı. 2021′ de de devam edecek Patara yılı.”

“TÜM KÖYLERİMİZE HİZMET GÖTÜRDÜK”

Başkan Taş, kırsala yapılan yatırım konusunda, “Biz tüm köylerimize hizmet götürdük. Güzel de hizmet aldı hizmet aldı köylerimiz. Şu anki belediyenin de götürmesi gerekiyor. Biz hükümet olarak yatırım yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

MALİ MÜŞAVİRLERE AŞI ÖNCELİĞİ OLACAK MI ?

Başkan Taş, aşıya ilişkin şunları söyledi:

“Risk gruplarına vatandaşlarla iletişim halinde olanlar da eklenecek. Biz bunu sağlık bakanlığımıza ileteceğiz.”

“KONYAALTI BELEDİYESi’NİN YAPTIĞI HAYVAN KATLİAMINI UNUTMADIK”

“Konyaaltı Belediyesi’nin yaptığı hayvan katliamını Demre Belediyesi’nin yaptığı katliamları unutmadık” diyen Taş, “Bizler sokak hayvanlarına önem veriyoruz yapmış olduğumuz hayvan barınaklarında veteriner ve yeme içmeleri belediyemiz tarafından karşılanıyor” şeklinde konuştu.

“KORONAVİRÜS BELASINDAN KURTULMAYI DİLİYORUM”

2021 yılında bu koronavirüs belasında kurtulmayı diliyorum diyerek sözlerini tamamlayan Başkan Taş, “Teşkilatlarımız sahada, hemşerilerimizi dinliyoruz. Antalyalılarla kucaklaşacağımız günleri bekliyoruz. Hem tarım sağlık turizm anlamında daha güzel geçmesini diliyorum. Size ve ekibinize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle