Hoşgeldiniz  

AK Parti Heyeti Adrasan’da

SEMİH KÖKEN | 05 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

AK Parti heyetinde İl Başkan Vekili Ömer Duman, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıza Sümer, Yönetim Kurulu üyesi Varol Astarcıoğlu yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Bayraktar ve belediye bürokratları da yangın hakkında bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yangında zarar görenlerle görüşen AK Parti heyeti adına konuşan İl Başkan Vekili Ömer Duman, Adrasan’ın en kısa zamanda yeniden normale dönmesi için yasal çerçeve içerisinde ne gerekiyorsa yapılacağını kaydetti. Adrasan’ın imara açılmasının mümkün olmadığını dile getiren Duman, “Bu tür durumları dahi siyasi malzeme yapma çabası içinde olanlar var. Antalya’nın ciğeri yanarken dedikodularla, yalan yanlış bilgilerle insanları kışkırtmaya çalışmaları doğru değil. Valimiz Sebahattin Öztürk de en yetkili isim olarak Adrasan’ın imara açılmasının mümkün olmadığını dile getirmiştir. Sonuçta buralar orman arazisidr ve hiçbir şekilde yapılaşma yapılamaz” dedi

Çok büyük bir alanda etkili olan yangının neden çıktığı ile ilgili yetkililerin çalışmasının sürdüğünü dile getiren Ömer Duman, “Allah bizleri daha büyük bir felaketten korudu. Çok şükür ki herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bilindiği gibi bölgede milli park da bulunmakta. Yangın bu bölgeye sıçramadan çok büyük gayretler sonucu söndürülebilmiştir.Yangının söndürülmesinde hizmet veren tüm arkadaşlarımıza birkez daha teşekkür ediyorum. Turizmin gözbebeği konumundaki Adrasan’da meydana gelen felakette bazı otellerimiz ve işletmelerimiz de yanarak kullanılmaz hale gelmiştir. İşletmeleri zarar gören vatandaşlarımıza da geçmiş olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yangın hakkında bilgi veren Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yangın hakkında bilgi verirken yangının çıktığı saat itibari ile piknikçiler tarafından çıkartılma ihtimalinin zor olduğunu kaydetti. Başkan Çetinkaya yangının cam kırıkları nedeniyle çıkmış olabileceğini belirtirken cennet koyda yangın çıkmasının büyük şanssızlık olduğunu söyledi.

AK Parti heyeti Kumluca Orman İşletme Müdürü Fuat Nur’a da geçmiş olsun ziyaretinde bulunurken Nur, yangına geç müdahale edildiği iddialarını yalanladı. Nur, yangına 12 dakika içerisinde müdahale edildiğini belirtirken 18 dakikada helikopterin yangına müdahale ettiğini kaydetti. Fuat Nur helikopterin ısınarak çalışma süresinin de 10 dakika olduğunun ve 8 dakikada yangın alanına ulaştıklarının altını çizdi.

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk ise yaşanan felaket sonrasında hasar tespit çalışmalarının yapıldığını ve pansiyon, motel, restoran, günübirlik işletmelerden oluşan 9 tesisin zarar gördüğünü kaydetti. Olayın adli boyutu ile ilgili olarak da jandarma tarafından çalışma yapıldığını dile getiren Kumluca Kaymakamı Baştürk, yangın bölgesinde devlet olarak yapılması gereken ne varsa yapılacağını bildirdi.

 


    akkkkkkkkkkkkk

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle