Hoşgeldiniz  

AIPH’den EXPO 2016’ya tam not

Semih Köken | 22 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

BOTANİK EXPO’ların hangi ülkede yapılacağına karar veren ve projenin ilerlemesini takip eden Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH), EXPO 2016 Antalya’nın ilerleme sürecine onay verdi.

 

EXPO 2016 Antalya Ajansı Heyeti, İtalya’nın Stresa Kenti’nde düzenlenen AIPH’in 67’nci genel kuruluna katıldı. EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Erdoğan Kök, Genel Sekreter Haşmet Suiçmez ve Dış İlişkiler Direktörlüğü Heyeti, 19 ülkeden katılımcıların yer aldığı AIPH Yıllık Genel Kurulu’nda ikili görüşmeler yaptı. Genel kurulun ikinci gününde düzenlenen oturumda EXPO 2016 Antalya’nın ilerleme raporu ve sunumu yapıldı. Sunumda, Aksu İlçesi’nde yer alan sergi alanındaki inşaatların son durumunu gösteren görüntülere yer verildi. AIPH Yönetim Kurulu’nun Türk Üyesi Osman Bağdatlıoğlu da toplantılara ve genel kurula katıldı.

AIPH GENEL SEKRETERİ: İLERLEME MUTLU EDİCİ

AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe, inşaat işlerindeki ilerlemeyi görmekten mutlu olduklarını söyledi. Briercliffe, “Geçen yıla kıyasla çok büyük bir ilerleme kaydedilmiş. Bu çalışmaların iş takvimine göre ilerlemesi çok mutlu etti” dedi. Genel Sekreter Briercliffe, bahçecilik ve peyzaj konusuyla da yakından ilgilendiklerini vurgulayıp, bu çalışmaların ilerlediğini görmek için sabırsızlandığını kaydetti.

TEPKİLER OLUMLU

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, ilerleme raporu ve sunumun olumlu olduğunu vurguladı. Sunum çıkışı soruları yanıtlayan Genel Sekreter Suiçmez, “Sunumumuzla ilgili genel olarak pozitif yorumlar aldık. Özellikle mart ayından beri geldiğimiz nokta AIPH üyelerinde ciddi etkili oldu. Kalan 6 ayı da iyi değerlendirip, hem onların mutlu olacağı hem de bizim övüneceğimiz bir organizasyon yapmak istiyoruz” dedi.

BAĞDATLIOĞLU: İLERLEME YÖNETİMİN HOŞUNA GİTTİ

AIPH Yönetim Kurulu’nda yer alan Osman Bağdatlıoğlu ise EXPO 2016 Antalya’nın sunumunun ve projedeki ilerlemenin olumlu olduğunu belirtti. Özellikle son 3- 5 ayda önemli bir ilerleme kaydedildiğini ifade eden Bağdatlıoğlu, “Daha önceden olumsuz bir etki vardı, ‘EXPO yetişecek mi, yetişmeyecek mi?’ şeklinde. İlerlemeler yönetim kurulu için tatmin edici oldu. Projenin zamanında biteceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Osman Bağdatlıoğlu, gelecek yıl 23 Nisan’da kapılarını açacak olan EXPO 2016’da 20 bin etkinliğin yapılması gerektiğini de vurgulayarak, “Bu ekiple bu heyecanı koruduğu zaman Türkiye, Antalya başarılı çıkacak. Bir dahaki sunumda heyecanla bu olayın daha iyi olacağına inanıyorum” dedi.

 

EXPO 2016 Antalya Heyeti, AIPH’in 67. Genel Kurulu etkinlerine katılıp, seminer ve toplantılarda yer alacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle