Hoşgeldiniz  

Ailelere büyük destek

SEMİH KÖKEN | 03 Mart 2015 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Dairesi Başkanlığı’na bağlı Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi hizmet kalitesini arttırdı. Kadrosunu güçlendiren merkezde, Antalyalılara psikolog, avukat, sosyal hizmet uzmanı, aile danışmanı, diyetisyen ve çocuk gelişim uzmanı eşliğinde birebir danışmanlık hizmeti veriliyor. Vatandaşlar, uzmanlardan randevu alarak 50’şer dakikalık seanslarla sorunlarını danışabiliyor. Toplumsal ihtiyaçlar belirlenerek, ailelere yönelik sosyal, psikolojik, kültürel, hukuksal ve sağlık alanlarında bilgilendirme toplantıları düzenleniyor. Vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmeleri için diyetisyen hizmeti de veriliyor. Öte yandan şiddet mağduru kadınlara psiko-sosyal destek verilerek, anında müdahaleler ile aktif olarak destek olunuyor. Kadınlar gerek bireysel, gerekse 249 11 07 numaralı telefon hattı ile Büyükşehir Belediyesi yetkilerine ulaşabiliyor.

 

Çocukların gelişimine destek

 

Aile Eğitim Merkezi’nde sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerin çocuklarının gelişimlerini desteklemek amacıyla kurslar düzenliyor. Çocuklara bale‚ piyano‚ matematik‚ Türkçe, İngilizce‚ el sanatları‚ fen bilgisi konularında uzmanlar eşliğinde dersler veriliyor. Çocukların okul başarılarının yükselmesine katkı koyuluyor. 4 ay süren eğitimde çocuklar haftanın 5 günü eğitim alıyor. 2013’te 40 çocuğun faydalandığı projeden şu anda 120 çocuk yararlanıyor.

 

Engelsiz eğitim

 

Merkezde engelli çocuklar için kurslar da veriliyor. Engellilerin sosyalleşmeleri ve güzel zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla bale‚ dans‚ piyano‚ el sanatları faaliyetleri gerçekleştiriyor. Daha önce günde tek olan ders sayısı üçe çıkartıldı. Çocuklar eğitim alırken, annelerine yönelik de ev aksesuvarları, el sanatları ve takı kursları veriliyor. Anneler, el emeği ürünlerini belediyenin stantlarında satarak, bütçelerine katkı sağlıyor.

 

Okul öncesi eğitim

 

Okul otobüsü hizmeti ile merkeze uzak mahallelerdeki çocuklara okul öncesi eğitim hizmeti götürülüyor. 2 ayda bir farklı mahalleleri dolaşan otobüste, hem eğitim alıp bilgileniyor, hem de çeşitli oyunlar oynayıp sosyalleşiyor.

 

“Anne benimle oynar mısın?”

 

Aile eğitim merkezinde “Anne benimle oynar mısın?” projesi kapsamında, her hafta sonu el sanatları eğitimi, müzik dersleri, bale dersleri düzenleniyor. Çalışan anneler bu etkinlikleri çocukları ile yapıyor. Anne ve çocukların birlikte kaliteli zaman geçirmeleri sağlanıyor.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle