Hoşgeldiniz  

Ağam Karikatürleri Antalyalılar ile buluştu

SEMİH KÖKEN | 26 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

Agam gazetesi sergi acılıs

Agam gazetesi sergi acılıs (1)

Agam gazetesi sergi acılıs (2)

Agam gazetesi sergi acılıs (3)

Antalya Basın tarihinin en önemli simalarından biri olan karikatürist Karacehennem’in Agam Mecmuası ve İleri, Yeşil Antalya ve Şelale gazetelerinde yayınlanan karikatürleri Antalyalılar ile buluştu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı İlyas Çopur ve Kent Müzesi araştırmacısı Evren Dayar’ın çalışmaları ile hazırlanan “Agam’ın Sayfalarından Antalya Karikatürleri Sergisi” 70 yıl öncesinin Antalya’sını günümüze taşıdı.
Karaalioğlu Açık Hava Sergi Alanı’nda gerçekleşen sergi açılışına, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel de katıldı. Ailesi ile birlikte sergiyi gezen Başkan Türel’e, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İlyas Çopur ileri gazetesinin yayınlanan ilk sayısını hediye etti.
O DÖNEMİN SİYASETİ YANSITIYOR
Antalya basın tarihinde Ağam Gazetesi’nin çok önemli kilometre taşlarından biri olduğunu belirten Başkan Türel “Rahmetli Gazanfer Karacehennem, Nuri Dağtekin ve babam, o yıllarda siyasi mizah adına yaptıkları bu yayınlar, belki de bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu karışıklığa, siyasi gerilimlere ve bu ülkenin birleşmesi, bütünleşmesi adına çok önemli bir mesaj veriyor. Bizler zaman zaman siyasette hicivi bir tadı, bir tuzu olarak görebilmeliyiz. Bu karikatürler o dönemdeki siyaset kalitesini çok iyi yansıttığını hemen anlayacağız” dedi.
HAZİRAN SONUNA KADAR SERGİLENECEK
Antalya’nın yakın tarihine ışık tutan, kentin ünlü simalarını karikatürize ederek döneme damgasını vuran karikatürler, Haziran sonuna kadar Antalya Kent Müzesi’nin Karaalioğlu Parkı’ndaki Açıkhava Sergi Alanı’nda görülebilecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle