Hoşgeldiniz  

ABT’den Çocuklar İçin İki Yeni Oyun

SEMİH KÖKEN | 07 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

küçük kara balık (2) değiştirilmiş çocuk (1)

 

31 yıldır perdelerini büyük coşku ve özveri ile açan Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) 2014-2015 sezonuna iki yeni çocuk oyunu ile başlıyor. ABT, “Değiştirilmiş Çocuk” ve “Küçük Karabalık” adlı oyunları Pazar günleri dönüşümlü olarak sahneleyecek.

 

Bugüne kadar her sezonda sadece bir çocuk oyunu sahneye koyan ABT, yeni sezonda çocuk oyunlarına da ağırlık verdi. Yeni başlangıçlar yapan ABT, ilk olarak Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür’ün büyük hayali olan “Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Birimi”ni hayata geçirdi. Birimin sanat yönetmenliğine çocuk oyunları konusunda ülkemizin sayılı sanatçılarından Özer Tunca getirildi. Genç kadrosu ile göz dolduran Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu, kısa sürede “Değiştirilmiş Çocuk” ve “Küçük Karabalık” adlı oyunları sahneye koydu. Oyunlar Pazar günleri, saat 11.00 ve 15.00’de iki seans olmak üzere dönüşümlü olarak küçük izleyicilerle buluşacak. Ocak ayından itibaren iki yeni oyunun daha provalarına başlayacak olan ABT, 2014-2015 sezonunda 4 çocuk oyunu sahneleme başarısını gösterecek.

 

DEĞİŞTİRİLMİŞ ÇOCUK

Nobel Edebiyat ödülünü kazanan ilk kadın yazar olan Selma Lagerlöff’ün yazdığı, ABT Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Birimi Sanat Yönetmeni Özer Tunca’nın yönettiği “Değiştirilmiş Çocuk”da sevgi tüm kalpleri yumuşatır olgusu işleniyor. Dünyaya gelen her bireyin sevmeye, sevilmeye ve yaşamaya hakkı olduğu ana fikri seyirciye fantastik bir dünya sunularak anlatılıyor. Ormanda geziye çıkan bir çift kaza geçirirler ve bu sırada bebekleri bir trol tarafından kendi bebeği ile değiştirilir. Genç anne ilk başlarda büyük çelişkiler yaşar ancak zaman içinde merhamet duygusu tüm toplum baskısına galip gelir ve trol kaçırdığı bebeği geri gönderir.

 

KÜÇÜK KARA BALIK

Azeri asıllı İranlı yazar Samed Behrengi’nin dünyaca ünlü eserinden uyarlanan oyunun yönetmenliğini Ali Meriç yapıyor. Oyunda hayallerinin peşinden koşanların bir gün mutlaka mutluluğu yakalayacağı anlatılıyor. Annesi ile beraber bir derede yaşayan küçük karabalık bir gün yaşadığı yerin dışındaki dünyayı merak eder ve ona engel olmak isteyenlere karşı direnerek uzun bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuğunda kurbağalarla, denizatlarıyla ve büyük kepçeli bir balıkçıl kuşuyla maceralara atılır. Hayalini kurduğu yaşam için her şeyi göze alan ve özgürlük uğruna yılmadan savaşarak uzun bir yolculuğa çıkan küçük karabalığın hikâyesi tüm çocuklara örnek olacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle