Hoşgeldiniz  

ABT’ İlk Prömiyerini Çocuk Oyunuyla Gerçekleştirdi

SEMİH KÖKEN | 05 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

DEĞİŞTİRİLMİŞ ÇOCUK PRÖMİYER DEĞİŞTİRİLMİŞ ÇOCUK PRÖMİYER (1) DEĞİŞTİRİLMİŞ ÇOCUK PRÖMİYER (2) DEĞİŞTİRİLMİŞ ÇOCUK PRÖMİYER (3) DEĞİŞTİRİLMİŞ ÇOCUK PRÖMİYER (4) DEĞİŞTİRİLMİŞ ÇOCUK PRÖMİYER (5)

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) yeni sezonda çocuklar için sahneye koyacağı

“Değiştirilmiş Çocuk” adlı oyunun prömiyerini Büyükşehir Belediye Kültür Salonu’nda tiyatro severlere sundu. Çağdaş çocuk oyununun en iyi örnekleri arasında gösterilen oyun koreografisi, müzikleri, ışık tasarımı ve sahne tasarımı ile izleyicilerden tam not aldı. Uluslar arası boyutta büyük yankı uyandıran oyuna İspanya, Rusya ve Tunus başta olmak üzere uluslararası festivallerden de davet yağıyor.

 

“Sevginin alevinden daha parlak olan nedir?” fikrini temel alan oyunda, her canlının kim olursa, nasıl olursa olsun sevmeye- sevilmeye, insan yerine konmaya, yaşamaya hakkı olduğuna dikkat çekiliyor. Kaza geçirdikleri sırada bebeği bir trolle değiştirilen annenin;  kendi iç dünyasındaki  sevgi,  merhamet gibi duyguların toplum baskısına  galip gelmesi hikaye edilen oyunda ; “İyilik yapan iyilik bulur”  düsturu trol bir bebek ve her şeye rağmen ona sahip çıkan bir anne üzerinden izleyiciye aktarılıyor.

SELMA LAGERLÖF YAZDI

Nobel ödüllü ilk kadın hikaye yazarı olan Selma Lagerlöf’un yazdığı, Göran Tunströn’ün oyunlaştırdığı Nurgök Özkale’nin dilimize çevirdiği  ve Özer Tunca’nın yönettiği oyunun Yönetmen Yardımcılığı’nı Başak Özyönüm yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu tarafından Ekim ayından itibaren çocuklar için sahnelenecek olan “Değiştirilmiş Çocuk” adlı oyunun Dramaturjisi Selen Korad Birkiye, Hareket Dans ve Kareografisi Ozan Yıldırım’a, Müzikleri Oktay Köseoğlu’na, Dekor-Kostüm Tasarımı Dilek Kaplan,  Işık Tasarımı ise Özgür Dokuyucu’ya ait. Oyunda rol alan oyuncular; Harun Dağaşan, Ayşe Sinem Korola, Pınar Gülmez Boyar, Çağdaş Çobanoğlu, Anıl Şereflioğlu, Erhan Özdemir, Selim Turgay Deli, Çağatay Çanta, Şebnem Yurttutan, İnanç Tartan, Müzisyenler ise Serkan Kandemir, Olgu Mehmet Demir.

25 YILLIK HAYAL GERÇEK OLDU

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İlyas Çopur, Tiyatro Şube Müdürü Seyfi Albayrak ve çok sayıda tiyatroseverin katıldığı prömiyerin ardından kısa bir konuşma yapan ABT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, 25 yıldır hayal ettiği  ABT Çocuk Tiyatrosu Biriminin yeni yönetimle birlikte kurulduğunu müjdeledi. Özgür “ Bu hayalin gerçekleşmesine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e ne kadar teşekkür etsek azdır.  Konservatuar mezunu 10 arkadaşımızın yer aldığı bu birimin sergilediği ilk oyunu büyük bir beğeni ile izledik.  Çağdaş çocuk oyununun en güzel örneklerinden birini sahneye koydular kendilerini yürekten kutluyorum. ABT yeni yönetimi ve yeni projeleriyle sizlere daha iyisini sunmaya devam edecek.” dedi.

DAVET YAĞIYOR

Proje Başkanlığı’nı Hasibe Özgür’ün yürüttüğü, ABT Çocuk Tiyatrosu Birimi oyuncuları tarafından sahnelenen “Değiştirilmiş Çocuk” adlı oyun;  prömiyerinin hemen ardından dünyanın önde gelen tiyatro festivalleri tarafından davet üstüne davet alıyor. Oyunun kısa tanıtım fragmanının izlenmesiyle birlikte başta İspanya, Rusya ve Tunus olmak üzere dünyaca ünlü birçok uluslar arası tiyatro festivali davet gönderdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle