Hoşgeldiniz  

Abdal Musa Derneği’nden Başkan Türel’e Ziyaret

SEMİH KÖKEN | 05 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

 

abdal musa drn ziy abdal musa drn ziy (1) abdal musa drn ziy (2)

Elmalı Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Eriş ve köyün önde gelen isimleri Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti. Tekke Köyü heyeti, hafta sonu yaşanan olaylardan dolayı Başkan Menderes Türel’den özür diledi. Milletin birliği, bütünlüğü, kardeşliği için her yerde elinden gelen çalışmayı yapacağını ifade eden başkan Türel, “Senelerdir bu milleti ayrıştırmak isteyenler, bu toplumu bölmek, parçalamak isteyenler oldu. Bunların arkasında hepimizin daha medeni, daha gelişmiş bir ülkede yaşamasını istemeyenler olmuştur. Biz bu memleketin birliği, beraberliği kardeşliği için üç beş tane kendini bilmeze meydanı bırakmayız. Biz o gün orada vazifemizi yaptık. Türbede duamızı ettik, iftarımızı açtık. Ancak bazı arkadaşlar meseleyi kardeşlik boyutundan öte siyasi bir platforma taşıyıp farklı bir amaçla provoke ederek olay yaratmak istediler” dedi.
BİRLİK VE BERABERLİĞİN BOZULMASIN İZİN VERMEYİZ
Başkan Türel, Abdal Musa anmasında bulunma amaçlarının oranın manevi, huzurlu ortamını gerginleştirmek değil, aksine birlik ve beraberlik ortamı yaratmak  olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Oradaki olayları çıkartan kişilerin büyük bir bölümü alevi vatandaşlarımız değildi. Taşıma birliklerle bizim orada olmamızı farklı noktaya taşımak istediler. Buraya kardeşliğe geldik. Abdal Musa’nın kemiklerini sızlatmaya gelmedik. Dua etmeye geldik. Birilerinin kötü niyetlerine yönelik olayları kullanmaması için etkinlik alanından ayrıldık. Bize yapılanlara üzülen çalışma arkadaşlarımız, yaptıkları çalışmaları bırakarak ayrılmak istediler. Ama biz buna izin vermedik. Temizlik görevlilerimiz, fen işleri ekiplerimiz çalışmalarını yaptı. Bizim ekiplerimizi çekerek, protesto etmek gibi bir niyetimiz olamaz. Kötü niyetli insanları sevindirmeyiz. Bu milletin kardeşliği için beraber çalışacağız.”
ALEVİ CAMİASI ÇOK ÜZGÜN
Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Eriş ise güzel bir etkinliği bozmaya çalışan insanları şiddetle kınadıklarını belirterek, “Köyümüz hizmetlerinizden çok memnun. Sizlere teşekkür ediyoruz. Olan olumsuzluktan dolayı çok üzüntü duyduk. Hak edilmeyen bir şey yaşandı çok üzüntülüyüz. Köy halkımız ve alevi camiasının bu olaylara çok büyük tepki var. Bu olaylara çok üzüldüklerini belirtiyor” diye konuştu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle