Hoşgeldiniz  

AB BAKANI BOZKIR ANTALYA’DA

SEMİH KÖKEN | 28 Nisan 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, bir dizi ziyaret ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmek üzere Antalya’ya geldi.

Sivil toplumla görüşmeler yapmak üzere Antalya’ya gelen AB Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye’deki projeler için bugüne kadar 4 milyar Euro AB kaynağı kullanıldığını ve önümüzdeki dönem için 4 buçuk milyar Euro’luk bir kaynak içinde anlaşma yapıldığını belirtti. Bozkır, 2015 yılında sivil toplum projeleri için 11 milyon Euro kaynak ayırdıklarını ifade etti.

Avrupa Birliği Bakanlığı Antalya Temsilciliğini ziyaret eden Bakan Bozkır, burada bir süre Antalya Valisi Muammer Türker ile görüştü. Antalya’da önemli ziyaretlerde bulunacağını belirten Bakan Bozkır, daha sonra Antalya Valiliğine gitti. Bakan Bozkır, burada yaptığı açıklamada AB projelerinde sivil topluma öncelik verdiklerini söyledi. Sivil topluma bu yıl 11 milyon Euro kaynak aktaracaklarını da vurgulayan Bakan Bozkır, 2020 yılına kadar 180 milyon Euro bir kaynağın sivil topluma aktarılacağını ifade etti.

Türkiye’deki projelere bugüne kadar 4 buçuk milyar Euro kaynak aktarıldığını da ifade eden Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Avrupa Birliği projelerinde sivil toplum bizim için birinci önceliğe sahip. Sivil topluma bu yıl 11 milyon Euro kaynak aktaracağız. Ayrıca, 2020 yılına kadar 180 milyon Euro’luk bir AB kaynağı sivil topluma kullanılacak. Sivil toplum dışında da bugüne kadar 4 buçuk milyar Euro Türkiye’nin çıkarları ve çeşitli projeler için kaynak kullanıldı. Önümüzdeki dönemde de yine bir 4 buçuk milyar Euro’luk bir anlaşma imzaladık. En önemli husus burada proje yapılması ve bir format içerisinde olması lazım. Bu formatı başarıyla uygulayan illerimiz bu fonlardan daha iyi yararlanabiliyor. Antalya temsilciliğimizi açarak bu formata uygun çalışma yapılabilmesi için destek sağlamak.”

500 BİN VATANDAŞ YARARLANACAK

Yapacakları toplantıda katılımcılara AB fonları ve Erasmus kaynakları ile ilgili bilgi vereceklerini belirten Bakan Bozkır, Erasmus’un önemli bir proje olduğunu söyledi. Erasmus kaynaklarından bugüne kadar 400 bin vatandaşın yararlandığını belirten Bakan Bozkır, “Erasmus gerçekten önemli bir projedir. Bugüne kadar 600 milyon Euro kaynak kullanıldı. 400 bin insanımız yararlandı. 100 bin proje üretildi. 300 bin insan yurt dışına gitme imkanı buldu. Mesleki eğitimler vardı. Önümüzdeki dönemde de 800 milyon Euro, Erasmus kaynağımız var. 500 bin vatandaşımızı bu kaynaktan yararlanmasını planlıyoruz” diye konuştu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle