Hoşgeldiniz  

98 Metrelik Kuleye Oy Birliğiyle Onay

SEMİH KÖKEN | 29 Eylül 2014 | Antalya Haber A- A+

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterlik binasında düzenlenen yönetim kurulu toplantısına katıldı. İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanan Sebahattin Öztürk ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel’in de katıldığı toplantı öncesi Bakan Eker, Genel Sekreterlik binasında açılan resim ve ebru sergisini ziyaret etti. Bakan Eker’e ziyaretin anısına ressam Gülçin Gebecelioğlu şakayık çiçeği motifli bir tablo, ebru sanatçısı Dursun Varkal ise iğne oyalı eşarp ile kahve tepsisi ve vazo hediye etti.

Yaklaşık 2 saat süren Expo Yönetim Kurulu toplantısından sonra Bakan Eker, gazetcilere açıklama yaptı. Bakan Eker, Türkiye’nin ilk kez düzenleyeceği Expo’ya Antalya’nın ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, bu organizasyona büyük önem verdiklerini açıkladı. Bir taraftan Expo organizasyonu için altyapı çalışmalarının devam ettiğini, diğer taraftan da ağaçlandırma çalışmalarının sürdürüldüğünü anlatan Bakar Eker, yönetim kurulu toplantısında Expo kulesinin yapımına da oy birliğiyle karar aldıklarını açıkladı. Üzerinde bazı değişiklikler yapılarak onaylanan projenin Antalya’ya değer katacağını anlatan Bakan Eker, “Yarışma projesinde bazı değişiklikler yapıldı. Kule projesi son şekliyle oy birliğiyle kabul edildi. Bu kule Expo’nun kalıcı eserlerinden biri olacak. Keza bir de kongre merkezi yapımını toplantıda görüştük” dedi.

Bazı çevrelerin ‘Expo Antalya’ya ne getirir’ dediğini de hatırlatan Bakan Eker, bu eleştirilere raylı sistem projesini örnek vererek yanıt verdi. Eker, “Expo nedeniyle raylı sistem yapılacak. Raylı sistem 200 milyon liralık büyük bir yatırım. İki ay sonra uygulama safhasına gelmiş olacak. Expo’nun Antalya’ya kazandıracağı önemli bir yatırım” dedi.

Bakan Mehdi Eker, Expo Yönetim Kurulu toplantısına son kez katılan Sebahattin Öztürk’e de bu güne kadar yaptığı çalışmalarından dolayı vazo hediye etti. Bakan Eker, Expo toplantısından sonra ‘Atların Efendisi: Lord Of The Horses’ gösterisini izlemek için Belek Turizm Merkezi’ndeki Ulusoy Arena’ya gitti.

KULENİN MALZEMESİ DEĞİŞTİ

İnşa edilecek kulenin dış cephe kaplamasındaki malzeme niteliğinin değiştiği kaydedildi. Boyalı sac panel kullanılacağını belirten yetkililer, 98 metre yüksekliğindeki kule için 17 milyon liralık harcama tahmininde bulundu. Kule 2016 Nisan ayına hazır olacak. Demirin sanayileşmedeki etkisini vurgulamak amacıyla Expo kapsamında inşa edilen Paris’teki Eyfel Kulesi gibi Antalya’nın Expo kulesinin de önümüzdeki yıllarda Antalya’nın simge yapılarından biri olacağı tahmin ediliyor.

 

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle