Hoşgeldiniz  

9. Nar Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri Başladı

SEMİH KÖKEN | 13 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya’nın Döşemealtı Belediyesi tarafından 9. düzenlenen Nar Festivali yağlı pehlivan güreşleri başladı.

Döşemealtı Belediyesi tarafından Geleneksel olarak düzenlenen 9. Nar Festivali yağlı pehlivan güreşleri Yeniköy Stadında başladı. Döşemealtı Belediyesi önünden kortej yürüyüşüyle başlayan güreşlere 51’i başpehlivan 500 sporcu katıldı. Küçük boylarda başlayan güreşler hafif yağmura rağmen aralıksız devam etti. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği güreşlerde öğle sonu 51 başpehlivan birincilik için mücadele edecek.
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 9. Nar Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin yağmura rağmen aralıksız devam ettiğin söyledi.
9. Nar festivalinin dün akşam Funda Arar ve Turgay Başyayla konseri ile başlayacağını fakat Bingöl’de emniyet müdür yardımcısı ve başkomiserin şehit edilmesi nedeniyle konserleri ileri bir tarihe ertelediklerini hatırlatan Genç, “Güreşlerimiz yağmura rağmen coşkuyla bir şekilde devam ediyor. Güzel bir güreş organizasyonu izleyeceğiz. Vatandaşlarımız ilgisi çok büyük. 51 başpehlivanla ve 500’ün üzerinde güreşçi ile Kırkpınar’ı aratmayacak” dedi.

BÖLGEMİZİN NARINI DÜNYAYA TANITMAK
Nar Festivali 5. yıl boyunca devam edeceklerini hatırlatan öaşkan Genç, “Amacımız hedefimiz ata sporumuzu gelecek nesillere aktarmak ve teşvik etmek. İhracata giden bölgemizin en güzel narını Türkiye çapında ve dünyada tanıtmak” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle