Hoşgeldiniz  

Kıyağın Böylesi

SEMİH KÖKEN | 10 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

Kıyağın böylesi

Kıyağın böylesi_ (2) kiyaginboylesi Kıyağın böylesi_ (1)

O tezgahlar yandığı zaman bu haldeydi…

O tezgahlar önce yapılmaya başlandı…

Veeee o tezgahlar şimdi bu halde…Hepsi kepenkli, elektrikli, tesisatlı birer dükkana dönüştü

Ayda 2-3 bin lira kira ödeyip aynı ürünü satmak zorunda olan esnafa günah değil mi?

 

Kıyağın böylesi

 

Antalya’da CHP’li belediyenin 50-100 liraya kiraya verdiği sözde el yapımı takı satışı yapılan 15 kadar tezgâh; önce standa, ardından kepenkli dükkana dönüştürüldü!

 

 

 

Şükrü AĞIRMAN

Fabrikasyon ürünler var

Antalya Lisesi duvarı bitişiğindeki tezgahtan bozma dükkanların devirleri için el altından en az 15-20 bin liradan başlamak üzere pazarlık edenler bile var. Kepenkleri yapılan, elektrikleri bağlanarak dükkâna dönüşen mekânlarda; bırakın el işi ürünlerini, her türlü fabrika üretimi gümüş, çelik, hediyelik eşya, takı ürünleri ve çeşitli aksesuar malzemeleri satılıyor.

 

Esnafa yazık değil mi?

Muratpaşa ilçesi Haşim İşcan Mahallesi’nde yol işgal edilerek yapılıp kuruluş amacına aykırı işletilen bu mekânlar, sözde yardıma muhtaçlara kiraya verilmişti. Ama gelinen noktada çoğu stant alenen yandaşa peşkeş çekildi. Fabrikasyon ürünler satılan, dükkâna dönüşen stantlar bir zamanlar dört tarafı açık tezgâhtı. Bu dükkânlar üç kuruş kira öderken benzer ürün satan çevre esnafı duruma isyan ediyor.

 

Sözde mağdur isimler

Çünkü bu takı dükkânlarının hemen yanında Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Atatürk Caddesi üzerinde benzer ürünleri satanlar, ayda 2-3 bin lira kadar kira dışında devlete de vergi ve benzeri her şeyi ödüyor. Takı dükkânlarında ise böyle bir durum yok. Hatta öyle bir duruma gelindi ki takı dükkânlarını işleten sözde mağdur bazı isimlerin kendileri ya da yakınları üzerine özel dükkânları bile var.

 

Sayıları her geçen gün artıyor

Takı malzemesi satan bu dükkânlar Eylül 2013’te yanmış ve bunun üzerine zaten ‘stant’ olarak yenilenmişti. CHP’li Süleyman Evcilmen’den sonra göreve gelen Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal döneminde bu tezgâhlar dükkâna dönüştürüldü. İlk kurulduğunda sayıları 5’ken şu anda neredeyse 15’i bulan dükkânlar, bulunduğu mahalledeki yolu da işgal ediyor.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle