Hoşgeldiniz  

430 BİN ÖĞRENCİ TATİLE ÇIKIYOR

SEMİH KÖKEN | 11 Haziran 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da 2014-2015 yılı eğitim ve öğretim yılının 12 Haziran Cuma günü sona ermesiyle birlikte 1448 okulda 26 bine yakın öğretmen ve 430 bin öğrenci uzun bir tatile girecek. Karne töreni ise Kepez Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’nda saat 11.00’de, katılması halinde Vali Muammer Türker, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve milli eğitim yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşecek.

ÜÇ KURUMDAN YAZ OKULU İŞBİRLİĞİ

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, yaz döneminde öğrencilerin yaz okullarında zaman geçirmesini amaçladıklarını belirterek, bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bir program hazırlandığını söyledi. Gülay, sosyal, sportif etkinlikler, tiyatro, kitap okuma etkinlikleri, zayıf derslere yönelik takviye kursları gibi çok sayıda kurs düzenleneceğini dile getirdi.

BAŞARILI BİR YILDI

Antalya’da başarılı bir eğitim yılının tamamlandığını belirten Gülay, “Bu anlamda hem öğretmenlerimize, hem velilerimize, hem de öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Antalya’da yeni okulların açılmaya devam ettiğini de belirten Gülay, yaz döneminde 210 okulun bakım ve onarımlarının 1 Eylül’e kadar tamamlanacağını kaydetti.

Ana hedefin Antalya’da kent kültürü olan, ortak değerlerini bilen, ulusal ve uluslararası değerlere sahip bir gençlik yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Gülay, velilere de şöyle seslendi:

“Elbette ki karnesinde zayıf olan çocuklarımız olacak. Ama bu her şeyin sonu değil. Karne sadece çocukların değil anne-babaların da karnesidir. Karnelerinde zayıf da olsa sevgiyle yaklaşıp, her şeyin düzelebileceğini, zayıfların da çalışmayla düzelebileceği bilinmelidir. Elbette çocuklar yazın dinlenerek zamanını geçirecek. Özellikle kitap okuyarak dinlenmelerini istiyoruz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle