Hoşgeldiniz  

4 bin öğretmene ödenek şoku!

Semih Köken | 29 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

EĞİTİM İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, kırsal alanlardaki okullarda bazı aksaklıklar olduğunu ve Muratpaşa’da görev yapan 4 bin 209 öğretmenin eğitime hazırlık ödeneğini hala alamadığını açıkladı.2015-2016 eğitim ve öğretim yılı nedeniyle açıklamada bulunan Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, geçen yılın yap-boz tahtası gibi geçtiğini belirterek, eğitim sistemindeki birçok denemenin büyük sorunlara yol açtığını dile getirdi. Bu yılın ise gecikme ve aksamalarla başladığını anlatan Balık, şehir merkezindeki okulların hemen hemen eğitime hazır olduğunu, ancak kırsal kesimdeki birçok okulun, özellikle seminerlerin şehir merkezinde yapılması nedeniyle küçük aksaklıklar yaşadığını kaydetti.

Bu aksaklıkların da kısa sürede giderileceğini umut ettiklerini belirten Mehmet Balık, şöyle dedi:

“Birinci sınıfa giden öğrencilerimiz ve velileri çok heyecanlı. Onlara tavsiyemiz öğretmenlerini dikkatle izlesin, işbirliği içersinde olsunlar. Öğretmenin tavsiye ettiği şekilde ihtiyaçları karşılasınlar. Okul kayıtlarımız 1 ve 5’inci sınıflarda tamamı e-kayıtla yerleşim yerine göre yapılmakta. Yerleşim yeri tutmuyorsa ‘ben falanca okula çocuğumu kaydettireceğim’ diye girişimde bulunmasın, çünkü sistem kabul etmiyor. Liselerde kayıtlar en son yerleştirmedeki taban puan üzerinden yapılmakta. Okullar arasındaki nakillerde en son taban puanın altında olmama koşuluyla gerçekleştirilebiliyor. Dolayısıyla o okulun kontenjanı boş olsa da taban puan en önemli şart.”

ÖDENEKLER YATIRILMADI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın her yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde öğretmenlerin kırtasiye ve diğer eğitim-öğretim giderlerini karşılamaları için verilen eğitim- öğretime hazırlık ödeneğinin, Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde öğretmenlerin hesabına yatırıldığını kaydeden Balık, Antalya’nın Muratpaşa İlçesi’nde 4 bin 209 öğretmenin hesabına bu ödeneğin hala yatırılmadığını söyledi.Bizim antalya

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle