Hoşgeldiniz  

3. ULUSLARARASI THK-CORENDON JETFEST 18 MAYIS’TA ANTALYA’DA!

SEMİH KÖKEN | 13 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

THK-Corendon Jetfest

983860_10151599754054647_2078878789_n

DSC02287

IMG_8281

THK_8976

THK_9091

THK-Corendon Jetfest (1)

2012 yılında Antalya’da düzenlenmeye başlanan THK-Corendon jet motorlu model uçak festivalinin üçüncüsü için geri sayım başladı.

Türk Hava Kurumu – Corendon Havayolları işbirliğinde yapılacak olan Uluslararası Jet Model Festivali, 18 Mayıs 2014 Pazar günü Antalya Karain Havaalanında bir kez daha sportif havacılığın en keyifli unsurlarını halkın beğenisine sunacak. THK-Corendon JetFest için Antalya’ya gelen yerli ve yabancı 40 jet motorlu model uçak pilotu halka açık etkinlikte tüm hünerlerini sergileyecek. Şovlarda kullanılan 300 km\s sürate ulaşabilen jet motorlu modeller, kerosen yakıtlı türbin motorlar kullanıyor ve radyo kontrolü ile komuta ediliyor.

Birbirinden Heyecanlı Şovlar Jetfest’te
Gökyüzünde farklı hava araçlarının ve paraşütçülerin heyecan ve adrenalin dolu akrobasi oyunlarıyla gökyüzünün ihtişamını izleyicilerin beğenisine sunacakları etkinlik kapsamında birçok havacılık şovu gerçekleştirilecek. Jet model uçaklarının şovlarının yanı sıra balon, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Solo Türk uçağının kopyası olan model uçağın şovu, mikro light, paraglider, mosquito, paraşüt ve wingsuit atlayışı gibi nefes kesen birçok gösteri gerçekleştirilecek.
Sportif havacılık faaliyetlerinin herkes için ulaşılabilir ve izlenebilir olması gerektiğine inanarak bu etkinliğe imza atan THK ve Corendon Airlinesyetkilileri, 7’den 77’ye herkesi 18 Mayıs Pazar günü, saat 12:00’de Antalya Karain Havaalanına davet ediyor. Etkinlik için gün boyu şehrin belirli noktalarından ücretsiz servisler kaldırılacak. Ayrıntılı bilgi için: http://www.jetfestivali.com/

Türk Hava Kurumu Hakkında; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1925 yılında temelleri atılan THK, ülke havacılığını ileri seviyelere çıkarmak ve gençlerimizi havacılıkla tanıştırmak için çalışan Türkiye’nin en köklü kurumlarından biridir. THK, Türkiye’nin havacılık alanındaki ilk ihtisas üniversitesi olan “Havacılık ve Uzay Üniversitesini” 2011 yılında ülkemize kazandırmıştır. THK, 2014 yılında Türk semalarında uçacak olan Türkiye’nin ilk yerli eğitim uçağının da üretimini üstlenmiştir. THK, Türkiye’nin Dünya çapında bir havacılık eğitim merkezi olması, hava araçlarının üretildiği ve bakımlarının yapıldığı bir merkez konumuna gelmesi ve gençlere ücretsiz havacılık eğitimi vermek amacıyla havacılık eğitim merkezlerini yurt geneline yaymaktadır. Yine aynı amaçla 2011 yılında model uçak, paraşüt, yamaç paraşütü ve R/C model uçak gibi havacılık eğitimleri vermek amacıyla Antalya’da THK Karain Havacılık Eğitim Merkezini hizmete açan THK, havacılığı daha geniş kitlelere yaymak adına 2012 yılından beri Corendon Airlines sponsorluğu ile JetFest festivalini düzenlemektedir.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle