Hoşgeldiniz  

25 haftalık doğan ikizler yaşama tutundu

Semih Köken | 10 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da 25 haftalık dünyaya gelen biri kız ikiz bebekler, 10 günün sonunda hayata tutundu.

1 yıllık evli Hacer- İrfan Ülker çifti ikiz bebeklerini beklerken, Hacer Ülker 25’inci haftanın başında rahatsızlandı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tetkiklerde, Hacer Ülker’in yüksek tansiyonu olduğu ortaya çıktı. Risk üzerine doktorlar sezaryene karar verdi. Ancak hastanede küvöz olmayınca Hacer Ülker özel hastaneye sevk edildi. Buradaki doktorlar, bebeklerin yaşama şansının yüzde 10 olduğunu ifade etti. Ülker çifti bunun üzerine bir yakınlarının tavsiyesi üzerine uzman doktorlar Erkan Uçlar ve Muzaffer Koçak ile görüştü. Uçlar ve Koçak’ın bebekleri kurtarabileceklerini belirtmesi üzerine hastanede sezaryene alınan Hacer Ülker, 25 haftalık ikiz bebeklerini dünyaya getirdi.

Çocuklarının riskli 10 günü geride bıraktığını ve şu an durumlarının çok iyi olduğunu aktaran Hacer Ülker, “Doktorlarım sayesinde ben de çocuklarım da kurtuldu” dedi. Baba İrfan Ülker ise doğumdan birkaç gün önce yaşadıklarını unutamadığını, ancak şimdi her şeyin geride kaldığını belirtti.

Uzman doktor Erkan Uçlar, ikiz bebeklerin 25 haftalık dünyaya geldiklerini belirterek, “Bebekler yaşayabilme sınırında doğdu. Bebeğin biri 535, kardeşi 560 gram doğdu. 10 günde oldukça mesafe katettik. Bizim bile tahminlerimizin üzerinde yaşam direnciyle karşılaştık. Beslenmelerine başladık. Oldukça olumlu tepkiler alıyoruz. Türk tıbbı açısından da iyi bir noktaya geldiğimizi söyleyebiliriz” diye konuştu. Uzman doktor Uçlar, bu haftalarda dünyaya gelen bebeklerin yaşama şansının düşük olduğunu, 10’da 9’unu kaybettiklerini sözlerine ekledi.

Hacer-İrfan Ülker çifti, kız ve erkek olan ikizlerine henüz isim koymadıklarını kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle