Hoşgeldiniz  

23 NİSAN HÜZÜN DOLUYOR İNSAN

Semih Köken | 24 Nisan 2021 | Antalya Haber A- A+

Her sene yurt genelinde büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu sene de koronavirüs pandemisi gölgesinde geçti. Etkinlikler kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Sosyal mesafeye uyulan tören öncesi meydan, dezenfekte edildi.

 

 

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında tören düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene; İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, müdür yardımcıları, 5 merkez ilçenin müdürü ve şube müdürleri katıldı. Güvenlik önlemlerinin alındığı tören öncesinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait özel kıyafetli ekipler, alanda dezenfeksiyon çalışması yaptı. Törene maskeyle katılanlar, sosyal mesafeye dikkat etti. Tören; çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

ÇOCUK GÖZÜYLE JANDARMA

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilkokul düzeyinde ’23 Nisan’da Çocuk Gözüyle Jandarma’ konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim Öğretmeni Derya Ültan’ın katkılarıyla yarışmaya katılan eserler hafta boyunca Antalya İl Jandarma Komutanlığında sergilenecek.

KREŞLERDE 23 NİSAN COŞKUSU

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kreş ve Gündüz Bakımevlerinde 23 Nisan coşkusu yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında özenle hazırlanan minikler, bayramlarını kutladı. Şiir, şarkı, dans gibi gösteriler yapan çocukların bayram coşkusuna, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz de ortak oldu. Bu mutlu günlerinde kreş öğrencilerini yalnız bırakmayan Gürbüz, çocukların bayramını kutlayarak çeşitli hediyeler dağıttı.

SALGINA DİKKAT ÇEKTİLER

Finike Devlet Hastanesi tarafından Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında resim yarışması düzenledi. Yarışmada birinci olan ortaokul öğrencisi Rüveyda Özer’e bisiklet, ikinci Sude Karabaş’a tablet, üçüncü öğrenciye ise akıllı kol saati hediye edildi. İlkokul kategorisinde birinci Mehmet Yörür’e bisiklet, ikinci Fatma Atalay’a tablet, üçüncü Talha Dirman’a akıllı kol saati verildi. Dereceye giren öğrencilere ayrıca madalya ve teşekkür belgesi verildi.

23 Nisan Kepez’de coşkuyla kutlandı…

Kepez Belediyesi,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilçenin dört bir yanına 2 ayrı ‘Mobil Etkinlik Tırı’ ile bayram coşkusu götürdü. Başkan Tütüncü, bayram heyecanına ortak olduğu çocuklara hediyelerle çifte bayram yaşattı.

 

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle önleyici tedbirler kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, kutlama törenleri bu yılda düzenlenemedi. Geçtiğimiz yıl ‘Kepez’in caddelerinde şenlik var’  etkinliğiyle çocuklara muhteşem bir bayram coşkusu yaşatan Kepez Belediyesi, bu yılda çocuklara bayram heyecanını doyasıya yaşattı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu yılda bayram coşkusunu çok sevdiği çocukların evlerine taşıdı. ‘Haydi Çocuklar Balkonlara’ etkinliği düzenleyen Kepez Belediyesi, ilçenin dört bir yanını gezen 2 ayrı ‘Mobil Etkinlik Tırı’ ile çocuklara bayram heyecanı  yaşattı. 23 Nisan coşkusunu caddelere taşıyan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye  eşi Dr. Ayşe Tütüncü, meclis üyeleri, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, eşlik etti.

Tütüncü, çocukların bayramlarını kutladı

Başkan Tütüncü, önce kızı Zeynep Hatice’nin çocuk bayramını kutladı, ardından da kızıyla birlikte otobüse binerek,  mahalle mahalle gezdi. Üzerine ay yıldızlı kırmızı tişört giyen Tütüncü, elinde Türk Bayrağı ile Kepezli hemşehrilerinin ve çocukların bayramlarını kutladı. Bayraklar ve rengarenk süslenen konvoy araçlarında çizgi film ve masal karakterlerinin kostümlerini giymiş maskotlar yer aldı. 2 ayrı mobil etkinlik tırındaki canlı müzik performansları ile de Kepezliler evlerinin pencere ve balkonlarında gönüllerince eğlendiler.  İlçe sakinleri tarafından al bayraklar ve balonlarla süslenen Kepez’de bayram coşkusu bir başka yaşandı.

Kepez’de her bayram coşkuyla kutlanır

DokumaPark’tan hareket eden kortej öncesi bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, duydu ve düşüncelerini dile getirdi. Başkan Tütüncü, “Kortejimiz hazır. Sevgiyle, özlemle Kepez’in çocuklarına… Bizim hemşehrilerimize çocuklarımıza gidiyoruz. Kortejimizle 23 Nisan’ın bu güzelliğini,  milli sevincimizi, heyecanımızı, apartmanlara, balkonlara ve bütün gönüllere ulaştıracağız. Hayırlı uğurlu olsun. Kepez’de her milli bayram ayrı bir coşkuyla heyecanla kutlanır. Bugünde öyle oluyor. Bugünde sevgi ve özlemle çocuklarımıza gidiyoruz. Bayram sevicini, neşesini, heyecanını apartmanlara, balkonlara, evlere ve bütün gönüllere taşıyacağız. “ dedi.

KEPEZ BELEDIYESI, 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMINDA ILCENIN DORT BIR YANINA 2 MOBIL ETKINLIK TIRI ILE BAYRAM COSKUSUNU GOTURDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KEPEZ BELEDIYESI, 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMINDA ILCENIN DORT BIR YANINA 2 MOBIL ETKINLIK TIRI ILE BAYRAM COSKUSUNU GOTURDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KEPEZ BELEDIYESI, 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMINDA ILCENIN DORT BIR YANINA 2 MOBIL ETKINLIK TIRI ILE BAYRAM COSKUSUNU GOTURDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Muratpaşa’dan muhteşem 23 Nisan kutlaması

ANTALYA’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, belediyelerin düzenlediği etkinliklerle sokaklara ve caddelere taşındı. Evlerinin balkon ve pencerelerine çıkanlar da bu coşkuya ortak oldu.

 

Antalya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, Muratpaşa Belediyesi’nin Vakvak Amca’dan Pamuk Prenses’e, Mickey Mouse’dan Hacivat ve Karagöz’e, Karayip Korsanları ve Tarnsformers’a, filler, zebralar, zürafalar ve ejderhaların yer aldığı şehir konvoyuyla kutladı. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın parçası olduğu 23 Nisan coşkusuna Antalyalılar Türk bayraklarıyla balkonlardan, apartmanlarının önünden katıldı.

Antalya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği konvoyla kutlandı. Muratpaşa’da törenler Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal’la birlikte katıldığı kutlamalarda Vakvak Amca, Pamuk Prenses, Mickey Mouse, Karayip Korsanları ve Transformers gibi çocukların hayranı olduğu çizgi ve animasyon karakterler saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı okudu.

ANITA ÇELENK SUNULDU

Başkan Uysal, anıta çelenk sunmasının ardından yaptığı konuşmada, bir ulusun kendi yönetecek güce, kabiliyete, olgunluğa seviyeye kavuşmasının büyük aşamalardan geçtikten sonra olduğunu söyledi. Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Bizim ulusumuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, ‘Kendi irademe sahip çıkıyorum. Kendi geleceğimi kendim kurarım. Hiçbir sınıf, zümre, aile, doktrin, mekanizma, ulusal ve uluslararası hiçbir müdahaleyi kabul etmiyorum. Ulus olarak kendi kendimi yönetecek kabiliyette ve seviyedeyim’ demiştir. Çok değerli, çok önemli bir andır, tarihtir.”

YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Bu kadar önemli ve değerli bir tarihi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aydınlanma önderlerinin çocuklara, gelecek kuşaklara bayram olarak armağan ettiğini belirten Başkan Uysal, “Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine armağan etmişlerdir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Ulusumuzun iradesi sonsuza dek payidar olsun. Çocuklarımız, gelecek kuşaklarımız ulusumuzu, ülkemizi sonsuza dek yaşatsınlar. Yaşasın 23 Nisan, yaşasın laik, demokratik sosyal hukuk devleti. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

ANTALYA'DA 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMI COSKUSU, BELEDIYELERIN YAPTIGI ETKINLIKLERLE SOKAK VE CADDELERE TASINDI. KENTIN ANA ARTERLERINDEN ISIKLAR CADDESI'NDEKI APARTMANLARIN CADDEYE BAKAN TARAFLARINA TURK BAYRAKLARI, ATATURK POSTERLERI VE '23 NISAN KUTLU OLSUN' PANKARTLARI ASAN MURATPASA BELEDIYESI, BU CADDE UZERINDE BIR DE KONVOY DUZENLEDI. (FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

23 NİSAN COŞKUSU

Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’ndaki törenin ardından Muratpaşa Belediyesinin yaklaşık 300 metreye ulaşan araç konvoyu yola çıktı. Başkan Uysal’ın eşi Ümran Uysal ve CHP İl Başkanı Nuri Cengiz’le birlikte konvoydan Antalyalıların ve çocukların bayramını kutlarken Vakvak Amca’dan Pamuk Prenses’e, Mickey Mouse’dan Hacivat ve Karagöz’e Karayip Korsanları ve Tarnsformers’a, filler, zebralar, zürafalar ve ejderhalar ve birbirinden eğlenceli bando gösterileriyle Antalya, 23 Nisan coşkusunu yaşadı.

 

BALKONLARDAN YOĞUN İLGİ

Türk bayrakları, Atatürk posterleriyle süslenmiş balkonlardan Antalyalılar konvoyu selamlarken, çocuklar da apartmanlarının önlerinden hayranı oldukları animasyon ve çizgi film karakterlerini daha yakından görmeye çalıştı. Muratpaşa Belediyesi’nin 23 Nisan konvoyu, Işıklar Caddesi’nde ise meşalelerle karşılandı. Kutlama konvoyunun caddeye girmesiyle birlikte sağlı sollu meşaleler yanarken bütün bir cadde balkonlardan, sokaktan 23 Nisan coşkusunun parçası oldu. Başkan Uysal, ilgiden dolayı uzun süre caddede kalırken alkışlarla, hep birlikte söylenen şarkılarla pandemi koşullarında 23 Nisan tüm coşkusuyla kutlandı.

ANTALYA'DA 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMI COSKUSU, BELEDIYELERIN YAPTIGI ETKINLIKLERLE SOKAK VE CADDELERE TASINDI. KENTIN ANA ARTERLERINDEN ISIKLAR CADDESI'NDEKI APARTMANLARIN CADDEYE BAKAN TARAFLARINA TURK BAYRAKLARI, ATATURK POSTERLERI VE '23 NISAN KUTLU OLSUN' PANKARTLARI ASAN MURATPASA BELEDIYESI, BU CADDE UZERINDE BIR DE KONVOY DUZENLEDI. TEKERLEKLI SANDALYESI ILE CADDEDEN GECEN KONVOYU IZLEYEN BURCU BAYHAN'IN (17) SEVINCI BUYUK ILGI GORDU.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMI COSKUSU, BELEDIYELERIN YAPTIGI ETKINLIKLERLE SOKAK VE CADDELERE TASINDI. KENTIN ANA ARTERLERINDEN ISIKLAR CADDESI'NDEKI APARTMANLARIN CADDEYE BAKAN TARAFLARINA TURK BAYRAKLARI, ATATURK POSTERLERI VE '23 NISAN KUTLU OLSUN' PANKARTLARI ASAN MURATPASA BELEDIYESI, BU CADDE UZERINDE BIR DE KONVOY DUZENLEDI. TEKERLEKLI SANDALYESI ILE CADDEDEN GECEN KONVOYU IZLEYEN BURCU BAYHAN'IN (17) SEVINCI BUYUK ILGI GORDU.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMI COSKUSU, BELEDIYELERIN YAPTIGI ETKINLIKLERLE SOKAK VE CADDELERE TASINDI. KENTIN ANA ARTERLERINDEN ISIKLAR CADDESI'NDEKI APARTMANLARIN CADDEYE BAKAN TARAFLARINA TURK BAYRAKLARI, ATATURK POSTERLERI VE '23 NISAN KUTLU OLSUN' PANKARTLARI ASAN MURATPASA BELEDIYESI, BU CADDE UZERINDE BIR DE KONVOY DUZENLEDI. (FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMI COSKUSU, BELEDIYELERIN YAPTIGI ETKINLIKLERLE SOKAK VE CADDELERE TASINDI. KENTIN ANA ARTERLERINDEN ISIKLAR CADDESI'NDEKI APARTMANLARIN CADDEYE BAKAN TARAFLARINA TURK BAYRAKLARI, ATATURK POSTERLERI VE '23 NISAN KUTLU OLSUN' PANKARTLARI ASAN MURATPASA BELEDIYESI, BU CADDE UZERINDE BIR DE KONVOY DUZENLEDI. (FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMI COSKUSU, BELEDIYELERIN YAPTIGI ETKINLIKLERLE SOKAK VE CADDELERE TASINDI. KENTIN ANA ARTERLERINDEN ISIKLAR CADDESI'NDEKI APARTMANLARIN CADDEYE BAKAN TARAFLARINA TURK BAYRAKLARI, ATATURK POSTERLERI VE '23 NISAN KUTLU OLSUN' PANKARTLARI ASAN MURATPASA BELEDIYESI, BU CADDE UZERINDE BIR DE KONVOY DUZENLEDI. (FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMI COSKUSU, BELEDIYELERIN YAPTIGI ETKINLIKLERLE SOKAK VE CADDELERE TASINDI. KENTIN ANA ARTERLERINDEN ISIKLAR CADDESI'NDEKI APARTMANLARIN CADDEYE BAKAN TARAFLARINA TURK BAYRAKLARI, ATATURK POSTERLERI VE '23 NISAN KUTLU OLSUN' PANKARTLARI ASAN MURATPASA BELEDIYESI, BU CADDE UZERINDE BIR DE KONVOY DUZENLEDI. (FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMI COSKUSU, BELEDIYELERIN YAPTIGI ETKINLIKLERLE SOKAK VE CADDELERE TASINDI. KENTIN ANA ARTERLERINDEN ISIKLAR CADDESI'NDEKI APARTMANLARIN CADDEYE BAKAN TARAFLARINA TURK BAYRAKLARI, ATATURK POSTERLERI VE '23 NISAN KUTLU OLSUN' PANKARTLARI ASAN MURATPASA BELEDIYESI, BU CADDE UZERINDE BIR DE KONVOY DUZENLEDI. (FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMI COSKUSU, BELEDIYELERIN YAPTIGI ETKINLIKLERLE SOKAK VE CADDELERE TASINDI. KENTIN ANA ARTERLERINDEN ISIKLAR CADDESI'NDEKI APARTMANLARIN CADDEYE BAKAN TARAFLARINA TURK BAYRAKLARI, ATATURK POSTERLERI VE '23 NISAN KUTLU OLSUN' PANKARTLARI ASAN MURATPASA BELEDIYESI, BU CADDE UZERINDE BIR DE KONVOY DUZENLEDI. (FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMI COSKUSU, BELEDIYELERIN YAPTIGI ETKINLIKLERLE SOKAK VE CADDELERE TASINDI. KENTIN ANA ARTERLERINDEN ISIKLAR CADDESI'NDEKI APARTMANLARIN CADDEYE BAKAN TARAFLARINA TURK BAYRAKLARI, ATATURK POSTERLERI VE '23 NISAN KUTLU OLSUN' PANKARTLARI ASAN MURATPASA BELEDIYESI, BU CADDE UZERINDE BIR DE KONVOY DUZENLEDI. BU SIRADA BIR KAGIT TOPLAYICISI, KAGIT TOPLADIGI ARACINI ARKASINDA SURUKLEYEREK CADDEDEN GECTI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

Konyaaltı’nda 23 Nisan coşkusu balkonlara taştı…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yılında, Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası ve 23 Nisan Gezici Tır’ı Konyaaltı’nın cadde ve sokaklarını gezerek bayram coşkusunu balkonlara taşıdı.

 

Konyaaltı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yıl coşkusunu evlere taşıdı. Salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı çocuklar bu bayramı da evde geçirdi. Konyaaltı Belediyesi çocuklara 23 Nisan coşkusu yaşatmak için onlara giderek, kutlama yaptı. Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrası ve 23 Nisan ‘Gezici Tır’ı Konyaaltı’nın mahalle ve sokaklarını turladı. Vatandaşlar balkonlardan bu coşkuya ortak oldu. ‘Gezici Tır’ yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılandı. Vatandaşlar ellerinde bayraklarla, balkonlarından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu yaşadı.

ÇOCUKLARIN COŞKUSU EKSİK OLMASIN

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı buruk kutladıklarını söyledi. Başkan Semih Esen, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle düzenledikleri etkinlikle 23 Nisan coşkusunu evlere taşımak istediklerini kaydetti. Başkan Esen, “Tüm çocuklarımızın ve ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Bu salgın dönemi en kısa zamanda bitecek, yine bayram coşkumuzu sokaklarımızda doyasıya yaşayacağız. 23 Nisan coşkumuz hiçbir zaman eksik olmasın. Çocuklarımızın coşkusunu ve heyecanını yüreğimizde hissettik” dedi.

23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMI'NIN 101'INCI YILINDA, KONYAALTI BELEDIYESI ODA ORKESTRASI VE 23 NISAN GEZICI TIR'I KONYAALTI'NIN CADDE VE SOKAKLARINI GEZEREK BAYRAM COSKUSUNU BALKONLARA TASIDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

23 NISAN ULUSAL EGEMENLIK VE COCUK BAYRAMI'NIN 101'INCI YILINDA, KONYAALTI BELEDIYESI ODA ORKESTRASI VE 23 NISAN GEZICI TIR'I KONYAALTI'NIN CADDE VE SOKAKLARINI GEZEREK BAYRAM COSKUSUNU BALKONLARA TASIDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle