Yangýn Bucak ýn köylerine sýçradý Burdur un Bucak ilçesine baðlý Kargý köyü ile Alanya nýn Süleymanlar köyü yakýnlarýndaki yangýnlar, henüz kontrol altýna alýnamadý.
AA muhabirinin aldýðý bilgiye göre, Aksu ilçesine baðlý Karaöz beldesi yakýnlarýnda dün çýkan ve alevlerin Burdur un Bucak ilçesine baðlý Kargý köyüne doðru yönelen yangýn, yayýlma eðilimi göstermeye devam ediyor. Söndürme helikopterleri, havanýn kararmasý nedeniyle bölgeden ayrýlýrken, yangýna karadan müdahale edildiði bildirildi. Kargý köyünün Taþdibi mahallesindeki ormana yakýn evler ise, tedbir amacýyla boþaltýldý.
ALANYA DA DA KONTROL GÜÇLÜKLE YAPILIYOR
Alanya nýn yaklaþýk 35 kilometre kuzeyinde yer alan Süleymanlar köyünde bilinmeyen nedenle çýkan orman yangýný da henüz kontrol altýna alýnamadý. Alanya Kaymakamý Hulusi Doðan, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, yangýnda þu ana kadar yaklaþýk 5 hektar orman alanýnýn yandýðýný söyledi. Havanýn kararmasý nedeniyle helikopter ve uçakla müdahale yapýlamadýðýný belirten Doðan, yangýna sadece yer ekiplerinin müdahale ettiðini, ancak arazinin de sarp olmasý nedeniyle müdahalenin güçlükle yapýlabildiðini dile getirdi. Yangýnýn henüz kontrol alýnamadýðýný kaydeden Kaymakam Doðane, yangýn bölgesinde lodos olmamasýnýn büyük bir þans olduðunu, lodos çýkmamasý durumunda yangýnýn bir kaç saat içerisinde kontrol altýna alýnabileceðini bildirdi. Doðan, yangýn bölgesinin yerleþim alanýna yakýn olmadýðýný, bu nedenle can güvenliði açýsýndan herhangi bir risk oluþturmadýðýný sözlerine ekledi. Söndürme helikopterlerinin, havanýn aydýnlanmasýyla birlikte her iki bölgede de yangýna müdahale edeceði bildirildi. Bu arada, Kumluca nýn Karacaören köyü Karabük mevkisinde çýkan ve kontrol altýna alýnan orman yangýnýnda soðutma çalýþmalarý devam ediyor.
|