06 Þubat 2012 Pazartesi

ÖLÜM YAKIÞMADI SANA

  SEMÝH KÖKEN

          semihkoken03@hotmail.com
         ÖLÜM YAKIÞMADI SANA

Dünyada yaþayan her canlý için ölüm kaçýnýlmaz bir gerçektir. Þair Necip Fazýl Kýsakürek’in dizelerinde bu gerçek ne güzel dile getirilmiþtir.
Neylersin ölüm herkesin baþýnda.
Uyudun uyanmadýn olacak.
Kim bilir nerede nasýl kaç yaþýnda?
Bir namazlýk saltanatýn olacak, 
Taht misali o musalla taþýnda.
Bu sebeple gerçeklerden kaçmak yerine gerçek olana hazýrlýk yapmak insan için en kârlý davranýþ þekli olacaktýr. Sevgili Peygamberimizde, ölümü en çok hatýrlayan ve ölümden sonrasý için hazýrlýk yapaný en akýllý kimse olarak deðerlendirmiþtir
Aklýmýza geldiði zaman aðzýmýzýn tadýný bozan, bizleri ailemizden, dostlarýmýzdan ve sevdiklerimizden ayýracak olan ölüm, bu dünya hayatýnýn faniliðini bize hatýrlatmaktadýr. Bu hatýrlatýþ ise, hayatýmýzý daha güzel bir yaþama sevk etmelidir. Her an bir ayrýlýk var ise ve ayrýldýktan sonra bir daha geri dönüþ yoksa o zaman neden birlikte yaþadýðýmýz insanlarýn gönlünü kýralým, neden onlara eziyet edelim ve neden kötülükler içerisinde bir hayat geçirelim. Oysaki baki kalan bu dünyada bir hoþ seda deðil midir?
Bu dünya hayatý, bir aðacýn gölgesinde bir müddet dinlenip sonra oradan ayrýlmak gibidir. Ölümde dünya misafirliðinden ayrýlýp sonsuzluða yolculuk vaktidir. Bu misafirhaneden ayrýlýþýmýzýn nasýl olacaðýný belirlemek ise, kendi elimizdedir. Birlikte yaþadýðýmýz ailemizin, arkadaþlarýmýzýn, sevdiklerimizin ve Allah’ýn razý olacaðý bir hayatýn sonucunda gerçekleþecek olan ölüm, Hz. Mevlana’nýn ifadesiyle, sevenin sevdiðine kavuþtuðu bir düðün gecesi gibidir.
Þunu  unutmýyalým  ölüm herkese  gelecek.O halde her gelecek olan da yakýndýr.
   “Gözlerim her açýldýðýnda,  göz kirpiklerimin kapanýp kapanmýyacaðýný bilmiyorum.Aðzýma bir lokma aldýðýmda onu yutup yutamýyacaðýmýda bilmiyorum. Bu durum Allah ruhumu kabzedinceye kadar devam edecektir.
   - Ey  Adem oðullarý eðer aklýnýz yetiyorsa kendinizi ölmüþ sayýn.Allaha  yemin ederimki  size  vaadedilen  muhakkak baþýnýza gelecektir.Siz onu geri  çeviremezsiniz”. (Buhari_Kütübi Sitte)
   Ölümün hikmeti insanýn imtihanýnda saklýdýr.Ölümle hayat sona ermiyecektir. Ebedi hayatýn baþlangýcýdýr.Ölüm insan için en büyük ibret, en etkili öðüttür.. Allah ve Rasulunun yolundan giden ,emirlerine uyup nehiylerinden kaçan, yalan, gýybet , iftira,fitneden sakýnan ,cana, mala tecavüzden kaçan,hayatý boyunca Allahýn dediklerini yapmaya çalýþan insan için ölüm sevdðine kavuþmadýr,vuslattýr.
Hz. Peygamber (S.A.V.)’in bir hadisiyle bitiriyorum. “Nasýl yaþarsanýz öyle ölürsünüz. Nasýl ölürseniz öyle dirilirsiniz.”
Ayýþýðýnýn tüm karanlýklarý aydýnlatmasý dileyiðle


 

2010-01-04 Bu yazý  1016  kere okundu

SON YAZILARI

SEÇÝMÝN GALÝBÝ KÝM? NEDEN ÇEKÝLDÝM MHP FARKI Neden aday oldum KEMERDE KEMER KEMERDE KEMER SIKMA ZAMANI Sezonun bitmesiyle birlikte kemer iyiden iyiye boþaldý ve ýssýz bir görüntü aldý.Her geçen yýl bir önceki yýlý aratýr GEMÝNÝN DÜMENÝ GEMÝNÝN DÜMENÝ Zurnacýbaþý ZURNACI BAÞI

YORUMLAR

KÖÞE YAZARLARI
UYURKEN SIRTI AÇIKTA KALAN BAÞKAN DÜYASINDA ÝYÝKÝ ABD BAÞKANI OBAMAYI GÖRMEMÝÞ...

Anketler

KEMER BELEDÝYE BAÞKANI KÝM OLSUN
AHMET CAN
BEDRÝ YALÇIN
Hasan ÞEKER
Mustafa GÜL
NECATÝ TOPALOLU
YUSUF ÜRAS
Copyright © 2007 - 2008 Kemerhaber.com
Design By