10 Þubat 2012 Cuma

CHP VE ÝÞCÝ PARTÝSÝ HUKUKEN AYRICALIKLIMI ?

  CÝHAN CÝHANGÝR

          cihangirtur@mynet.com
         CHP VE ÝÞCÝ PARTÝSÝ HUKUKEN AYRICALIKLIMI ?

CHP VE ÝÞCÝ PARTÝSÝ HUKUKEN AYRICALIKLIMI ?


 


Dünkü gazete haberlerini okurkan bazý makalelerde yazarlarýn yaptýðý yorumlar dikkatimi çekti.Birde ünlü hukukcu Yücel Sayman la yapýlan mülakat konunun özü þu.CHP bir Erzincan raporu yayýnlamýþ.Raporun eklerinde gizli ve hizmete özel damgalý evraklar varmýþ.Bu evraklar devam eden tutuklu baþsavcýnýn dosyasýndan alýnmýþ fotokopilermiþ.dahasý bunlarý elde etmek,bulundurmak ve yayýnlamak ciddi suçmuþ.


Yazar diyorki eðer bu evraðý CHP deðilde MHP veya AKP yayýnlasa idi direk kapatma davasý açýlýrdý.Hoppala  diyoruz buda ne demek.?Kanuyu açýklayan yazar ekliyor yöneticileri terör örgütüne üye olmaktan ceza evinde bulunan  ÝP  yýllardýr hertürlü özel belgeyi yayýnlar bulundurur temin eder ama Cumhuriyet savcýlarý bununla ilgili bir takibat yapmýþmýdýr bilinmez?Diðer yandan CHP hemde devam eden ve ülkemizde hukuk skandalýna dönen bir davanýn gizli belgelerini yayýnlar elde eder.gizli tanýklarýný ile esrarengiz görüþmeler yapar.Bunlarýn hiç biri davayý ve sonuc etkileyecek olay olarak yorumlanmaz.Terör örgütü öyeliðinden tutuklu bulunanlarýn davalarýný vekilleri sanýk avukatlarýnýn sýrasýndan izler.Bunlar bir suç unsuru taþýmaz veya soruþturmaya konu olmaz.Ancak bunu yapan MHP veya AKP olsaydý basýnda çýkan haberler delil olarak dosyaya konur hemen dava açýlýrdý yorumunu yaparak.Geçmiþte MHP nin kýnama kararý almasýný ve AKP nin hakkýnda açýlan kapatma davasýnda sunulan muhalif gazete haberlerinin delil sayýlmasýný örnek göstermiþ.


Benzeri birçok haber ve yorum okuduk dün.Yani bu yazýlýp çizilenler doðru ise,bu kadar göz altýna alýnan ve aðýr suçlar itham edilip mahkemelerce tutuklanan þahýslarýn suçlu olmasýný


CHP ve ÝP ideolojik bulup kabul etmiyormu?Yada normal vatandaþa nazaran yada diðer siyasi partilere nazaran bu iki partinin yoksa hukuksal ayrýcalýðýmý var? Gerci eski Cumhuriyet baþsavcýlarýndan birisi bir ara ÝP nin yayýn organýnda yazarlýk yapýyor diye bayaðý haber olmuþtu.Ama her þeye raðmen Cumhuriyet Türkiyesinin Savcý ve hakimlerinin baðýmsýz ve eþit davranýþ ilkeli olduklarýna inanýyoruz.

2010-02-23 Bu yazý  423  kere okundu

SON YAZILARI

DEPREM ZEDELERÝ UNUTMAMAK GAFLET VE DELALETE DÜÞENLER Bugün ülkemizin içerisinde vatandaþýmýz olup.Bu devletin bayraðý altýnda doðup,büyüyüp,bu bayrak ve bu ülkenin ulusal s VEZÝRÝN OYUNU ::: DAVUL DENGÝ DENGÝNE ÇALARMIÞ BÝR YILIN MUHASEBESÝ Bir yýlýn daha sonuna yaklaþýrken ! Yollarý sürekli iyileþen,Demiryollarý geliþen,hava yolunda otobüs fiyatýna uçulmaya baþlan AYDIN MENDERESÝN ÖLÜMÜ Öncelikle merhuma Allahtan rahmet diliyoruz. Aydýn Menderes Türkiyenin demeokrasi þehidinin hayatta kalan tek oðluydu. Baba YARANMI VAR KARDEÞ ? GOCUNMUÞSUN. AKPARTÝ KEMER DE BAÞINIZ SAÐ OLSUN Bu zihniyet doðrumu

YORUMLAR

KÖÞE YAZARLARI
Balýkçý’nýn oltasýna gelmeyen müdürün yakýnda emekli olaçaðýný duydunuz mu?

Anketler

KEMER BELEDÝYE BAÞKANI KÝM OLSUN
AHMET CAN
BEDRÝ YALÇIN
Hasan ÞEKER
Mustafa GÜL
NECATÝ TOPALOLU
YUSUF ÜRAS
Copyright © 2007 - 2008 Kemerhaber.com
Design By